Bananplättar
Här kommer ett recept på goda bananplättar! Smeten kan smaksättas med vanilj, kanel, kokos eller kakao om du vill ha variation. Jag serverar plättarna med turkisk yoghurt eller keso och ringlar lite honung ovanpå. Suergott! Håller du nere på kolhydraterna går det bra att utesluta havregrynen. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 2 portioner:
- 0.5 tsk Bakpulver
- 1 krm Salt
- 4 st Ägg konventionellt rått
- 2 st Banan
- 2 dl Havregryn AXA
- 2 msk Smör fett 80 %
Gör så här:
- Dela banan i mindre bitar och kör därefter alla ingredienser i en mixer.
- Smält smör i en stekpanna. Stek plättar som är ca 10 cm stora och låt bli gyllene på båda sidor. Det tar ca 3-4 minuter på varje sida på medeltemp.
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.