Biff med broccoli
Idag bjuds det på en lättlagad asiatisk rätt med lövbiff och broccoli. Bortsett från att köttet ska ligga en timme i marinad är det en måltid som går snabbt att laga och blir ännu godare dagen efter då den fått stå till sig lite. Perfekt att ta med som lunchlåda till jobb. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Grovmald svartpeppar
- 500 g Nöt biff ryggbiff lövbiff rå
- 1 msk Sesamolja
- 2 msk Sojasås
- 2 msk Maizena - Majsstärkelse
- 0.5 msk Färsk ingefära, riven
- 500 g Broccoli
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 2 msk Ostronsås Maekrua
- 2 msk Sojasås
- 2 dl Kranvatten
- 2 msk Smör fett 80 %
- 5 dl Ris långkornigt kokt
Gör så här:
- Skär köttet i tunna strimlor. Låt ligga en timme i en marinad med sesamolja, soja, riven ingefära och ostronsås
- Skär broccolin i klyftor. Smält smör i en stekpanna och vänd ner finhackad vitlök och broccolin. Fräs två minuter och lyft sedan upp från stekpannan.
- Fräs köttet i samma stekpanna på hög värme. Häll sedan ner soja, ostronsås, vatten och kryddpeppar. Låt sjuda två minuter. Vänd därefter ner broccolin och låt denna bli varm.
- Servera tillsammans med kokt ris eller nudlar.
Gillar
Kommentarer
-
Den får det bli idag (om jag hittar fin lövbiff) 😊 Tack för tips 🙏
-
Hoppas du hittar lövbiff och att det ska smaka😁
Logga in för att skriva en kommentar.