Blomkålsmos med parmesanost
Det är fantastiskt gott med blomkålsmos! Oftast mixar jag bara blomkål med smör, men ibland är det kul att smaksätta med andra saker. Idag blev det med parmesanost, mums! Till moset serverar jag idag ugnsbakad lax, men det funkar även bra till annan fisk, kyckling eller korv. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 1 tsk Salt
- 680 g Blomkål
- 80 g Parmesanost hårdost riven fett 30%
- 40 g Smör fett 80 %
Gör så här:
- Ansa blomkålen och dela i mindre buketter. Koka mjuk i vatten.
- Häll av vattnet och tillsätt smör och parmesanost. Mixa med stavmixer till jämn massa. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera som tillbehör till fisk, kyckling eller korv.
Gillar
Kommentarer
-
Mumsigt med parmesan 👌😋
Jag glömmer bort blomkål lite för ofta, tyvärr. Blir oftast annan kål.
-
Idag travade jag iväg till affären för att köpa blomkål - blev så himla sugen av att läsa inlägget! De hade inte fått någon idag och det var tomt i hyllan. 😢 Men då tog jag en broccoli istället, och så kompletterar jag med den lilla blomkål jag har kvar hemma. Längtar till middagen! 😋
-
Hoppas det ska smaka😋
Ibland mixar jag moset med en smaksatt färskost, blir supergott det med👍🏻
-
Det blev både fint och gott! ☺️
-
Ser gott ut👌🏻😁
-
Tack för inspirationen! 🙏
(Tänk så många goda recept man glömmer bort, och så harvar man på i den gamla vanliga fåran...)
-
Ja, det går i vågor med nyheterna på tallriken. Det blir ofast det lite enkla på sommaren...men nu när mörkret lägger sig allt tidigare ...vill man ha / har tid att laga mer rustik mat.
Det är bra med mat som mättar länge...när man blir kvar vid TV:n längre / allt tidigare...och suget annars gör sig gällande. Bra mat ger åiminstone mig "motståndskraft"
Ha det fint nu
PS. Jag brukar "stuva" kål med smaksatt färsost. enkelt och gott .
DS
Senast uppdaterad 8 november 2022 07:26
Logga in för att skriva en kommentar.