icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
6 november 2022 15:42
7

Blomkålsmos med parmesanost

019c764d-8ad8-4aba-8dee-865295852c0c.jpeg

Det är fantastiskt gott med blomkålsmos! Oftast mixar jag bara blomkål med smör, men ibland är det kul att smaksätta med andra saker. Idag blev det med parmesanost, mums! Till moset serverar jag idag ugnsbakad lax, men det funkar även bra till annan fisk, kyckling eller korv. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:        

  • 1 krm Grovmalen svartpeppar

  • 1 tsk Salt

  • 680 g Blomkål

  • 80 g Parmesanost hårdost riven fett 30%

  • 40 g Smör fett 80 %

Gör så här:

  1. Ansa blomkålen och dela i mindre buketter. Koka mjuk i vatten.
  2. Häll av vattnet och tillsätt smör och parmesanost. Mixa med stavmixer till jämn massa. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Servera som tillbehör till fisk, kyckling eller korv.

Gillar

Kommentarer

  • 7 november 2022 08:59
    Bella50

    Mumsigt med parmesan 👌😋

    Jag glömmer bort blomkål lite för ofta, tyvärr. Blir oftast annan kål. 

  • 7 november 2022 14:43
    LinusPL

    Idag travade jag iväg till affären för att köpa blomkål - blev så himla sugen av att läsa inlägget! De hade inte fått någon idag och det var tomt i hyllan. 😢 Men då tog jag en broccoli istället, och så kompletterar jag med den lilla blomkål jag har kvar hemma. Längtar till middagen! 😋 

  • 7 november 2022 15:51

    Hoppas det ska smaka😋

    Ibland mixar jag moset med en smaksatt färskost, blir supergott det med👍🏻

  • 7 november 2022 16:42
    LinusPL

    22c0183b-98d2-4daf-9d04-e991648ca25f.jpg

    Det blev både fint och gott! ☺️

  • 7 november 2022 18:56

    Ser gott ut👌🏻😁

  • 7 november 2022 19:17
    LinusPL

    Tack för inspirationen! 🙏

    (Tänk så många goda recept man glömmer bort, och så harvar man på i den gamla vanliga fåran...)

  • 8 november 2022 07:23
    Bella50

    Ja, det går i vågor med nyheterna på tallriken. Det blir ofast det lite enkla på sommaren...men nu när mörkret lägger sig allt tidigare ...vill man ha / har tid att laga mer rustik mat.

    Det är bra med mat som mättar länge...när man blir kvar vid TV:n längre / allt tidigare...och suget annars gör sig gällande. Bra mat ger åiminstone mig "motståndskraft"

    Ha det fint nu wink

    PS. Jag brukar "stuva" kål med smaksatt färsost. enkelt och gott . yes DS

    Senast uppdaterad 8 november 2022 07:26

Logga in för att skriva en kommentar.