Blomkålspizza med grön topping
Glad tredje advent alla! Idag blir det en vegetarisk pizza till lunch. Fyllningen kan du variera lite efter vad du har hemma. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Svartpeppar
- 1 nypa Salt
- 1 msk Oregano
- 12 blad Basilika, färsk
- 1 krm Svartpeppar
- 1 Nypa Salt
- 700 g Blomkål
- 2 st Ägg konventionellt rått
- 125 g Mozzarella. färskost
- 3 dl Tomater krossade konserv
- 240 g Kronärtskockshjärtan
- 150 g Paprika grillad i olja
- 16 cocktail Tomat
- 1 st Lök gul,
- 2 dl Ost hårdost fett 28%
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Riv blomkålen på grövsta sidan av ett rivjärn alternativt kör i matberedare så den blir finfördelad. Tillsätt ägg samt mozzarella och kör till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg en ugnsplåt med bakplåtspapper och bred ut blomkålssmeten ovanpå. Grädda i 20 minuter, ta sedan ut och ställ åt sidan.
- Höj ugnen till 200 grader. Hacka basilikan och blanda med de krossade tomaterna. Smaka av med salt och peppar.
- Bred tomaterna ovanpå blomkålsbottnen. Skiva löken, dela kronärtskockorna, grillad paprika och körsbärstomater. Fördela över bottnen. Strö över riven ost och oregano. Grädda ca 10 min i ugn, eller till osten blivit gyllene.
Gillar
Kommentarer
-
Passar perfekt en VEGO- dag framöver. Tack Jessica 👏👏❤️
Logga in för att skriva en kommentar.