icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
13 december 2020 09:38
1

Blomkålspizza med grön topping

1e320615-59f7-4f2d-915e-ca5424fcfbd3.jpg

Glad tredje advent alla! Idag blir det en vegetarisk pizza till lunch. Fyllningen kan du variera lite efter vad du har hemma. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.

Ingredienser till 4 portioner:

  • 1 krm Svartpeppar

  • 1 nypa Salt

  • 1 msk Oregano

  • 12 blad Basilika, färsk

  • 1 krm Svartpeppar

  • 1 Nypa Salt

  • 700 g Blomkål

  • 2 st Ägg konventionellt rått

  • 125 g Mozzarella. färskost

  • 3 dl Tomater krossade konserv 

  • 240 g Kronärtskockshjärtan 

  • 150 g Paprika grillad i olja 

  • 16 cocktail Tomat

  • 1 st Lök gul,

  • 2 dl Ost hårdost fett 28%

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv blomkålen på grövsta sidan av ett rivjärn alternativt kör i matberedare så den blir finfördelad. Tillsätt ägg samt mozzarella och kör till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg en ugnsplåt med bakplåtspapper och bred ut blomkålssmeten ovanpå. Grädda i 20 minuter, ta sedan ut och ställ åt sidan.
  3. Höj ugnen till 200 grader. Hacka basilikan och blanda med de krossade tomaterna. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bred tomaterna ovanpå blomkålsbottnen. Skiva löken, dela kronärtskockorna, grillad paprika och körsbärstomater. Fördela över bottnen. Strö över riven ost och oregano. Grädda ca 10 min i ugn, eller till osten blivit gyllene.

Gillar

Kommentarer

  • 13 december 2020 19:49
    Bella50

    Passar perfekt en VEGO- dag framöver. Tack Jessica 👏👏❤️

Logga in för att skriva en kommentar.