icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
28 februari 2021 13:21
4

Blomkålsrösti

cba939aa-15f7-4503-8ecc-033adb709daa.jpg

Här kommer ett recept på blomkålsrösti smaksatt med västerbottenost! Osten går att byta ut efter tycke och smak. Gott att servera som de är med lite lingon, eller tillsammans med några skivor knaperstekt bacon. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:

  • 1 krm Mellanmalen svartpeppar

  • 1 nypa Salt

  • 700 g Blomkål

  • 1 st Lök gul,

  • 160 g Västerbottenost 33 % Västerbottenost

  • 2 st Ägg konventionellt rått

Gör så här:

  1. Riv blomkålen till "ris" på grövsta sidan av ett rivjärn, alternativt kör till ris i en mixer.
  2. Koka upp riset i en kastrull några minuter. Häll därefter av vattnet. Lägg blomkålsriset i en sil och pressa ut all vätska noga.
  3. Lägg blomkålsriset i en stor skål. Riv ost och lök och vänd ner i skålen. Tillsätt äggen och rör allt till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
  4. Klä två plåtar med bakplåtspapper. Klicka ut blomkålssmeten på plåtarna och forma till runda rösti.
  5. Grädda i varmluftsugn på 200 grader i 20 minuter. Vänd röstin och grädda ytterligare 10 minuter.

Servera med bacon alternativt som ensamrätt med lite lingon. 

 

 

Gillar

Kommentarer

  • 1 mars 2021 07:16
    Bella50

    Tackar,tackar...detta ska testas snarast. Älskar grönsaker och byter ut annat emot Vego numera. 

    Undrar bara vilken värme jag ska ha på min gamla vanliga ugn ?

    Önskar dig en fin vecka Jessica wink

  • 4 mars 2021 13:50

    Hej Bella! 
    Tror de blir bra om du ökar gräddningstiden något, samt sätter på grilleffekten mot slutet.  Hoppas även du får en fin vecka yes
     

  • 4 mars 2021 16:46
    Bella50

    Hej Jessica ...idag gjorde jag dom...så enkla efter ett  perfekt recept.

    4c00fa93-31f7-4c3a-afcd-63b3bf424a84.jpeg

    Jag höjde graderna till 225C + samma tider på första plåten ( det är de på fotot) ..

    och testade med dina 200C + samma tider på nr 2 .

    Blev något lite ljusare men absolut lika goda. Tusen tack för ännu ett gott recept. 

    Kram från en mätt & nöjd fjällfru heartyes

  • 8 mars 2021 17:30

    Härligt Bella! Stort tack för att du delar med digheart

Logga in för att skriva en kommentar.