Blomkålsrösti
Här kommer ett recept på blomkålsrösti smaksatt med västerbottenost! Osten går att byta ut efter tycke och smak. Gott att servera som de är med lite lingon, eller tillsammans med några skivor knaperstekt bacon. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Mellanmalen svartpeppar
- 1 nypa Salt
- 700 g Blomkål
- 1 st Lök gul,
- 160 g Västerbottenost 33 % Västerbottenost
- 2 st Ägg konventionellt rått
Gör så här:
- Riv blomkålen till "ris" på grövsta sidan av ett rivjärn, alternativt kör till ris i en mixer.
- Koka upp riset i en kastrull några minuter. Häll därefter av vattnet. Lägg blomkålsriset i en sil och pressa ut all vätska noga.
- Lägg blomkålsriset i en stor skål. Riv ost och lök och vänd ner i skålen. Tillsätt äggen och rör allt till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
- Klä två plåtar med bakplåtspapper. Klicka ut blomkålssmeten på plåtarna och forma till runda rösti.
- Grädda i varmluftsugn på 200 grader i 20 minuter. Vänd röstin och grädda ytterligare 10 minuter.
Servera med bacon alternativt som ensamrätt med lite lingon.
Gillar
Kommentarer
-
Tackar,tackar...detta ska testas snarast. Älskar grönsaker och byter ut annat emot Vego numera.
Undrar bara vilken värme jag ska ha på min gamla vanliga ugn ?
Önskar dig en fin vecka Jessica
-
Hej Bella!
Tror de blir bra om du ökar gräddningstiden något, samt sätter på grilleffekten mot slutet. Hoppas även du får en fin vecka
-
Hej Jessica ...idag gjorde jag dom...så enkla efter ett perfekt recept.
Jag höjde graderna till 225C + samma tider på första plåten ( det är de på fotot) ..
och testade med dina 200C + samma tider på nr 2 .
Blev något lite ljusare men absolut lika goda. Tusen tack för ännu ett gott recept.
Kram från en mätt & nöjd fjällfru
-
Härligt Bella! Stort tack för att du delar med dig
Logga in för att skriva en kommentar.