icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
16 april 2023 16:47

Blomkålstabbouleh

8084e7ce-4ca9-4500-b347-11670f14cb63.jpg

Här kommer ett recept på en fräsch sallad med smak av citron och persilja. Jag serverar salladen som ett tillbehör till grillad kyckling, lax eller ett kryddigt färsspett. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:         

  • 1 nypa Salt
  • 600 g Blomkål
  • 2 mellan Tomat
  • 0.5 st Lök röd
  • 3 msk Olivolja
  • 1 st Citron
  • 150 g Persilja blad
  • 15 cm Gurka

Gör så här:

  1. Riv blomkålen på grövsta sidan av ett rivjärn. Lägg i en stor skål.
  2. Finhacka persilja, tomat, gurka och rödlök. Lägg i en sil och låt vätskan rinna av innan du blandar ner ingredienserna i blomkålsriset.
  3. Pressa citronen över salladen och ringla ner olivoljan. Blanda väl och smaka av med salt.

Serveringstips

Gott tillbehör till exempelvis kyckling, lax eller färsspett. 

 

 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.