icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
11 juli 2021 11:18
2

Blomkålstortilla

e912c1c8-03a5-4e74-8609-d82e75054af9.jpeg

Här kommer en version av den spanska potatistortillan där potatisen är utbytt mot blomkål. Tortillan går att servera både varm och kall och passar fint ihop med en blandad sallad. Du som är plusmedlem hittar även recetpet här. 

Ingredienser till 2 portioner:       

 

  • 1 krm Mellanmalen svartpeppar

 

  • 1 nypa Salt

 

  • 300 g Blomkål

 

  • 1 st Lök gul,

 

  • 1 klyfta(or) Vitlök

 

  • 6 st Ägg konventionellt rått

 

  • 0.5 dl Olivolja

Gör så här:

  1. Dela blomkålen i buketter och lägg ner i en kastrull. Täck med vatten och och låt sjuda under lock på medel värme ca 10–15 minuter. Häll därefter av vattnet och skär blomkålen 0,5 cm tunna skivor.
  2. Hacka den gula löken och stek mjuk i lite olivolja. Tillsätt därefter pressad vitlök och blomkål. Stek ytterligare någon minut.
  3. Vispa äggen i en bunke och tillsätt salt och peppar. Vänd ner den stekta löken och blomkålen. Blanda väl.
  4. Hetta upp den återstående olivoljan i samma stekpanna. Häll ner ägg- och grönsaksblandningen och låt steka ca 5 minuter eller tills kanterna sätter sig. Lägg en stor tallrik eller ett fat över stekpannan och vänd på den. Lägg tillbaka tortillan i stekpannan och stek den andra sidan i 3-5 minuter.
  5. Servera varm eller kall tillsammans med en sallad.

Serveringstips:

Men en blandas sallad. 

Gillar

Kommentarer

  • 12 juli 2021 01:47

    Klockrent byte till blomkål! smiley

  • 12 juli 2021 17:36
    babs2

    Tack för alla underbara recept i medelhavskickstarten!

Logga in för att skriva en kommentar.