Blomkålstortilla
Här kommer en version av den spanska potatistortillan där potatisen är utbytt mot blomkål. Tortillan går att servera både varm och kall och passar fint ihop med en blandad sallad. Du som är plusmedlem hittar även recetpet här.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 krm Mellanmalen svartpeppar
- 1 nypa Salt
- 300 g Blomkål
- 1 st Lök gul,
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 6 st Ägg konventionellt rått
- 0.5 dl Olivolja
Gör så här:
- Dela blomkålen i buketter och lägg ner i en kastrull. Täck med vatten och och låt sjuda under lock på medel värme ca 10–15 minuter. Häll därefter av vattnet och skär blomkålen 0,5 cm tunna skivor.
- Hacka den gula löken och stek mjuk i lite olivolja. Tillsätt därefter pressad vitlök och blomkål. Stek ytterligare någon minut.
- Vispa äggen i en bunke och tillsätt salt och peppar. Vänd ner den stekta löken och blomkålen. Blanda väl.
- Hetta upp den återstående olivoljan i samma stekpanna. Häll ner ägg- och grönsaksblandningen och låt steka ca 5 minuter eller tills kanterna sätter sig. Lägg en stor tallrik eller ett fat över stekpannan och vänd på den. Lägg tillbaka tortillan i stekpannan och stek den andra sidan i 3-5 minuter.
- Servera varm eller kall tillsammans med en sallad.
Serveringstips:
Men en blandas sallad.
Gillar
Kommentarer
-
Klockrent byte till blomkål!
-
Tack för alla underbara recept i medelhavskickstarten!
Logga in för att skriva en kommentar.