icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
13 juli 2015 16:45
3

Blomkålswrap

Den här blomkålswrapen äter jag ofta till frukost. Wrapen blir ganska neutral i smaken vilket gör att den passar med det mesta. Till en plåt (2 wraps) behöver du:

  • 400 g blomkål
  • 1 ägg 
  • 1 msk fiberhusk
  • 3 msk benbuljong (alternativt 3 msk kokosmjölk)
  • en nypa salt

Kör blomkålen i mixer och koka upp i lättsaltat vatten. Låt svalna och blanda därefter med ägg, buljong, husk och salt. Kavla ut tunt mellan två bakplåtspapper och grädda 20-25 minuter i 150 graders ugn. Låt svalna och skär sedan i två lika stora delar. 

Jag brukar variera fyllningen och några av favoriterna är:

  • Lax, avocado, majonnäs och ruccola
  • Räkor, dill, majonnäs, citron och sallad
  • Kyckling, parmesan, pestomajonnäs och sallad

Perfekt att ta med som frukost om man är på språng!

Gillar

Kommentarer

  • 13 juli 2015 19:04
    Bella50

    Mums vad gott . Tack. Det ska testas. 👏

     Hur är E% fördelningen ? ....det kan jag ju räkna ut själv förstås 😬👍hi.hi 

  • 14 juli 2015 10:12

    Haha, har faktist inte funderat över E%. Den blir ju annorlunda beroende på fyllningen. Oavsett, testa det :D

    Går bra att frysa med om man rullar in det i bakplåtspapper.

  • 14 juli 2015 11:17
    Jessand

    Måste testassmiley

Logga in för att skriva en kommentar.