Blomkålswrap
Den här blomkålswrapen äter jag ofta till frukost. Wrapen blir ganska neutral i smaken vilket gör att den passar med det mesta. Till en plåt (2 wraps) behöver du:
- 400 g blomkål
- 1 ägg
- 1 msk fiberhusk
- 3 msk benbuljong (alternativt 3 msk kokosmjölk)
- en nypa salt
Kör blomkålen i mixer och koka upp i lättsaltat vatten. Låt svalna och blanda därefter med ägg, buljong, husk och salt. Kavla ut tunt mellan två bakplåtspapper och grädda 20-25 minuter i 150 graders ugn. Låt svalna och skär sedan i två lika stora delar.
Jag brukar variera fyllningen och några av favoriterna är:
- Lax, avocado, majonnäs och ruccola
- Räkor, dill, majonnäs, citron och sallad
- Kyckling, parmesan, pestomajonnäs och sallad
Perfekt att ta med som frukost om man är på språng!
Gillar
Kommentarer
-
Mums vad gott . Tack. Det ska testas. 👏
Hur är E% fördelningen ? ....det kan jag ju räkna ut själv förstås 😬👍hi.hi
-
Haha, har faktist inte funderat över E%. Den blir ju annorlunda beroende på fyllningen. Oavsett, testa det :D
Går bra att frysa med om man rullar in det i bakplåtspapper.
-
Måste testas
Logga in för att skriva en kommentar.