Boeuf Bourguignon
Då har man blivit ännu ett år äldre :D Hade familj och släkt över på middag i lördags och bjöd på en Boeuf Bourguignon. Den går aldrig ur tiden. Samt att grytor och långkok är tacksamt när man har många till bords. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 14 portioner:
- 3 tsk Salt
- 3 tsk Timjan
- 1 st Köttbuljongtärning
- 1.2 liter Vatten
- 2500 g Nöt högrev rå
- 70 g Smör fett 80 %
- 5 st Lök gul,
- 3 klyfta(or) Vitlök
- 5 msk Tomatpuré konc konserv
- 4 msk Sojasås
- 10 dl Matlagningsvin rött PEDROS
- 750 g Schalottenlök 4x4 mm ARDO
- 600 g Champinjoner
- 600 g Gris sidfläsk el stekfläsk rimmat i skivor rå
- 5 st Lagerblad
Gör så här:
- Skär bort hinnor frön köttet och skär därefter i ca 2x2 cm stora bitar. Bryn därefter i smör och häll sedan över i en stor stekgryta.
- Skala och klyfta den gula löken och bryn även denna i smör. Vänd därefter ner i grytan.
- Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök, salt, svartpeppar, timjan, lagerblad och buljong. Häll på vatten, vin och soja och låt därefter grytan puttra på svag värme ca 2 - 2,5 timme.
- Skiva och tärna fläsket. Stek och häll därefter upp i en tallrik. Dela svampen i mindre bitar och stek även denna. Skala löken och stek på svag värme.
- Vänd ner fläsk, champinjoner och schalottenlök i grytan och låt sjuda med de sista tio minuterna.
- Servera med kokt potatis, kokt ris eller någon annan grönsak eller rotfrukt.
Variationstips
Byt ut smöret mot ghee, koko- eller annan olja.
Serveringstips
Välj mellan kokt potatis, kokt jordärtskocka eller kokt ris.
Gillar
Kommentarer
-
Älskar grytor...ser ursmaskigt ut...grattis till bästa kockan 🌹🌹🌹
-
Stort GRATTIS!
-
Tack ska ni ha :D
Logga in för att skriva en kommentar.