icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
27 februari 2023 19:59

Bowl med kyckling och quinoa

2af1e1ad-96da-4b15-ba18-2cea7c682a7d.jpeg

Här kommer ett recept på en bowl fullspäckad med godsaker! Gröna grönsaker så som avokado, spenat, edamamebönor och gurka får sällskap av ugnsstekt kyckling och quinoa. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:      

  • 1 tsk Flingsalt

  • 500 g Kyckling bröstfilé u skinn rå

  • 2 st Avokado

  • 160 g Sojabönor Edamame ARDO

  • 65 g Spenat färsk

  • 30 cm Gurka

  • 2 dl okokt Quinoa

  • 1 st Lime

  • 1 msk Olivolja

Gör så här:

  1. Bryn kycklingfiléerna runt om i olja. Lägg i en ugnssäker form, sätt i termometer och ställ in i 150 graders ugn. De är klara när innertempen når 72 grader vilket tar ca 25 minuter.
  2. Skölj quinoan och koka enligt förpackning.
  3. Dela avokadon på mitten, ta bort kärnan och gröp ur köttet med en sked. Skär därefter avokadon i skivor. Skölj och skiva gurkan och skölj spenaten. Tina upp edamamebörnorna genom att lägga dem varmt vatten.
  4. Lägg upp alla ingredienser fint i skålar. Pressa över lime och strö över flingsalt innan servering.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.