Bowl med kyckling och quinoa
Här kommer ett recept på en bowl fullspäckad med godsaker! Gröna grönsaker så som avokado, spenat, edamamebönor och gurka får sällskap av ugnsstekt kyckling och quinoa. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 tsk Flingsalt
- 500 g Kyckling bröstfilé u skinn rå
- 2 st Avokado
- 160 g Sojabönor Edamame ARDO
- 65 g Spenat färsk
- 30 cm Gurka
- 2 dl okokt Quinoa
- 1 st Lime
- 1 msk Olivolja
Gör så här:
- Bryn kycklingfiléerna runt om i olja. Lägg i en ugnssäker form, sätt i termometer och ställ in i 150 graders ugn. De är klara när innertempen når 72 grader vilket tar ca 25 minuter.
- Skölj quinoan och koka enligt förpackning.
- Dela avokadon på mitten, ta bort kärnan och gröp ur köttet med en sked. Skär därefter avokadon i skivor. Skölj och skiva gurkan och skölj spenaten. Tina upp edamamebörnorna genom att lägga dem varmt vatten.
- Lägg upp alla ingredienser fint i skålar. Pressa över lime och strö över flingsalt innan servering.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.