Broccolipaj utan skal
Att göra en paj utan skal går både snabbt och är väldigt enkelt. Man gör bara en äggstanning som man sedan slår över önskad fyllning. Idag blir det en broccolipaj med ädelost. Om man inte gillar ädelost går det bra att byta ut mot annan ost. Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
600,0 gram Broccoli
2,0 st Lök gul eller röd
160,0 gram Ädelost grönmögelost fett 30%
6,0 st Ägg konventionellt rått
4,0 dl (ovispad) Vispgrädde fett 40%
1,0 dl Vatten
2,0 nypor Salt
2,0 krm Svartpeppar
80,0 gram Ruccolasallat
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Finhacka löken och lägg i botten på en liten ugnssäker form. Dela broccolin i små buketter och skiva stammen och lägg denna ovanpå. Fördela ädelosten över broccolin.
3. Vispa ihop ägg, grädde och vatten och häll blandningen över pajen. Krydda med salt och peppar. Ställ i ugn ca 25 minuter. Känn efter med en sticka så att pajen är färdig.
4. Servera pajen tillsammans med ruccolan.
Gillar
Kommentarer
-
Älskar både broccoli och ädelost. Perfekt. Tack 👏👏😍
-
Ja, jättegott med broccoligratin eller -låda, men varför kalla det för paj? I en paj är det ju det frasiga pajskalet som är det godaste och som betecknar just paj, - tycker jag...
-
Samma här. Älskar broccoli och ädelost! Och vitkål i alla former! Speciellt vitkålsgratängen - MUMS!
-
Håller med Donnina, paj är det inte. Gratäng kanske, eller varför inte fritatta.
-
Paj, gratäng, låda, ugnsomelett, fritatta - kärt barn har många namn
.
Men visst är det gott!
Logga in för att skriva en kommentar.