icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
16 juli 2017 09:02
5

Broccolipaj utan skal

08c83640-9840-499b-aea4-d88c97b0d34e.jpg

Att göra en paj utan skal går både snabbt och är väldigt enkelt. Man gör bara en äggstanning som man sedan slår över önskad fyllning. Idag blir det en broccolipaj med ädelost. Om man inte gillar ädelost går det bra att byta ut mot annan ost.  Du som är plusmedlem hittar receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:
600,0 gram Broccoli
2,0 st Lök gul eller röd
160,0 gram Ädelost grönmögelost fett 30% 
6,0 st Ägg konventionellt rått
4,0 dl (ovispad) Vispgrädde fett 40% 
1,0 dl Vatten
2,0 nypor Salt
2,0 krm Svartpeppar
80,0 gram Ruccolasallat

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Finhacka löken och lägg i botten på en liten ugnssäker form. Dela broccolin i små buketter och skiva stammen och lägg denna ovanpå. Fördela ädelosten över broccolin.

3. Vispa ihop ägg, grädde och vatten och häll blandningen över pajen. Krydda med salt och peppar. Ställ i ugn ca 25 minuter. Känn efter med en sticka så att pajen är färdig.

4. Servera pajen tillsammans med ruccolan.

Gillar

Kommentarer

  • 16 juli 2017 09:32
    Bella50

    Älskar både broccoli och ädelost. Perfekt. Tack 👏👏😍

  • 16 juli 2017 12:07
    Donnina

    Ja, jättegott med broccoligratin eller -låda, men varför kalla det för paj? I en paj är det ju det frasiga pajskalet som är det godaste och som betecknar just paj, - tycker jag... wink

  • 16 juli 2017 13:43
    ulla165

    Samma här. Älskar broccoli och ädelost! Och vitkål i alla former! Speciellt vitkålsgratängen - MUMS!

  • 16 juli 2017 16:43

    Håller med Donnina, paj är det inte. Gratäng kanske, eller varför inte fritatta.

  • 18 juli 2017 14:57

    Paj, gratäng, låda, ugnsomelett, fritatta - kärt barn har många namnlaugh.

    Men visst är det gott!

Logga in för att skriva en kommentar.