icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
4 augusti 2024 16:25
1

Broccolisallad med sesam och ingefära

6474c7a5-a8e0-420c-9bde-6a6a4d93ce34.jpg

 

Idag bjuder vi på en asieninspirerad broccolisallad som fått smak av sesamolja, ingefära och soja. Den passar fint till fisk, kyckling och nötkött. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 2 portioner:

  • 1 nypa Grovmalen svartpeppar

  • 1 nypa Salt

  • 250 g Broccoli

  • 2 msk Japansk sojasås EKO URTEKRAM

  • 1 tsk Sesamolja

  • 1 tsk Honung

  • 1 msk Färsk ingefära, riven

  • 0.7 msk Sesamfrön torkade

Gör så här:

  1. Dela broccolin i små buketter. Skär bort det yttersta på stammen och skär därefter i skivor. Koka upp vatten i en kastrull och låt broccolin sjuda någon minut. Känn efter med en sticka så den inte blir för mjuk.
  2. Häll av vattnet och låt broccolin svalna.
  3. Blanda ihop riven ingefära, sesamolja, honung och sojasås. Häll blandningen över broccolin och blanda väl.
  4. Rosta sesamfröna i en torr panna på medelvärme. Strö fröna över salladen innan servering.

Gillar

Kommentarer

  • 4 augusti 2024 16:46
    LinusPL

    Jättetrevligt med ett recept utan chili, jag är allergisk 👍 

    (Jo, man kan så klart plocka bort, men då missar man ju en del av tanken med receptet 😉)

Logga in för att skriva en kommentar.