Broccolisallad med sesam och ingefära
Idag bjuder vi på en asieninspirerad broccolisallad som fått smak av sesamolja, ingefära och soja. Den passar fint till fisk, kyckling och nötkött. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 nypa Grovmalen svartpeppar
- 1 nypa Salt
- 250 g Broccoli
- 2 msk Japansk sojasås EKO URTEKRAM
- 1 tsk Sesamolja
- 1 tsk Honung
- 1 msk Färsk ingefära, riven
- 0.7 msk Sesamfrön torkade
Gör så här:
- Dela broccolin i små buketter. Skär bort det yttersta på stammen och skär därefter i skivor. Koka upp vatten i en kastrull och låt broccolin sjuda någon minut. Känn efter med en sticka så den inte blir för mjuk.
- Häll av vattnet och låt broccolin svalna.
- Blanda ihop riven ingefära, sesamolja, honung och sojasås. Häll blandningen över broccolin och blanda väl.
- Rosta sesamfröna i en torr panna på medelvärme. Strö fröna över salladen innan servering.
Gillar
Kommentarer
-
Jättetrevligt med ett recept utan chili, jag är allergisk 👍
(Jo, man kan så klart plocka bort, men då missar man ju en del av tanken med receptet 😉)
Logga in för att skriva en kommentar.