Brysselkål med bacon och parmesan
Här kommer ett supergott recept på ugnsrostad brysselkål som fått sällskap av bacon och parmesan. Jag serverade kålen som tillbehör till en bit kött och kan tänka mig att den även gör sig bra till kyckling. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 700 g Brysselkål
- 1 paket(er) a´140 gr Gris bacon
- 80 g Parmesanost hårdost riven fett 30%
Gör så här:
- Ansa brysselkålen och dela därefter på mitten. Är de mycket små kan behövs de inte delas. Lägg därefter i en ugnssäker form.
- Skär bacon i strimlor. Strö därefter över brysselkålen.
- Sätt in i 200 graders ugn ca 20 minuter. Rör runt efter halva tiden.
- Tag ut formen från ugnen och strö över finriven parmesan.
Till en köttbit eller till kyckling.
Gillar
Kommentarer
-
Gött- götti- gött- gött....😋✌️
Så´n mat är my cup of tea. 👏👏😄
Ha´ de´ bra nu Jessica 🥰👍
Senast uppdaterad 25 oktober 2021 07:24
-
Supergött :) Önskar dig detsamma Bella!
Logga in för att skriva en kommentar.