Cajungrillad kyckling
Het och god kryddblandning som passar både till kyckling, fläskkött och lax. Går bra att steka i ugn, men blir ännu godare på grillen. Uteslut socker i kryddblandningen om du önskar. Jag brukar serverar rätten med en vitlökssås baserad på crème fraiche som smaksätts med lime och honung. Till detta serverar jag en sallad på mango, tomat och avokado. Hur gott som helst :D Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser 4 port:
- 0.5 msk Farinsocker
- 0.5 msk Oregano
- 0.5 msk Lökpulver
- 0.5 tsk Cayennepeppar
- 1 msk Grovmalen svartpeppar
- 1 msk Salt
- 1 msk Rökt paprikakrydda
- 1 msk Spiskummin
- 1 msk Chilipulver
- 600 g Kyckling bröstfilé u skinn rå
Gör så här:
- Blanda ihop alla kryddor.
- Vänd fileérna i kryddblandningen så de täcks.
- Grilla till kycklingen är genomstekt.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.