icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
21 maj 2017 09:51

Coleslaw med rädisor

f210ceb2-396d-450a-b14f-9bf3d0445f59.jpg

Gör inte värmen att man vill ha lite lättare mat? Grönsaker och sallader i massor! Igår gjorde jag den här somriga varianten på coleslaw och den är så god till rökt fisk. Här kommer receptet. 

Ingredienser till 4 portioner
300,0 gram Vitkål
250,0 gram Rädisa
1,0 litet Äpple m skal
40,0 gram Spenat färsk
4,0 msk (Finklippt) Dill
4,0 msk (finklippt) Gräslök
0,5 dl Creme fraiche fett 34%
0,5 dl Majonnäs fett 80% 
1,0 nypa Salt
1,0 nypa Svartpeppar

Gör så här:
1. Hyvla vitkål och rädisor fint med osthyvel eller mandolin. Lägg i en stor skål tillsammans med spenatblad.

2. Finhacka äpplet och lägg ner i salladen.

3. Tillsätt dill, gräslök, crème fraiche, majonnäs, salt och svartpeppar. Blanda väl.

4. Låt gärna stå och dra ett par timmar innan servering, eller ännu hellre över natten.

5. Servera till rökt fisk, exempelvis makrill eller lax.

Du som är plusmedlem hittar receptet här.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.