Coleslaw med rädisor
Gör inte värmen att man vill ha lite lättare mat? Grönsaker och sallader i massor! Igår gjorde jag den här somriga varianten på coleslaw och den är så god till rökt fisk. Här kommer receptet.
Ingredienser till 4 portioner
300,0 gram Vitkål
250,0 gram Rädisa
1,0 litet Äpple m skal
40,0 gram Spenat färsk
4,0 msk (Finklippt) Dill
4,0 msk (finklippt) Gräslök
0,5 dl Creme fraiche fett 34%
0,5 dl Majonnäs fett 80%
1,0 nypa Salt
1,0 nypa Svartpeppar
Gör så här:
1. Hyvla vitkål och rädisor fint med osthyvel eller mandolin. Lägg i en stor skål tillsammans med spenatblad.
2. Finhacka äpplet och lägg ner i salladen.
3. Tillsätt dill, gräslök, crème fraiche, majonnäs, salt och svartpeppar. Blanda väl.
4. Låt gärna stå och dra ett par timmar innan servering, eller ännu hellre över natten.
5. Servera till rökt fisk, exempelvis makrill eller lax.
Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.