icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
24 november 2020 11:43

Currygryta med kyckling och blomkål

efcd64b8-0fba-4c89-817f-3b50bc34278e.jpg

Enkel och  snabblagad currykycklinggryta med blomkål som bjuder på fina smaker! Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:

 

  • 2 Tsk Sambal Oelek
  • 2 Msk Ingefära, färsk
  • 2 Msk Curry
  • 600 g Kyckling bröstfilé u skinn rå
  • 2 msk Kokosfett / Kokosolja
  • 1 klyfta(or) Vitlök
  • 500 g Blomkål
  • 1 st Paprika grön
  • 4 dl Kokosmjölk
  • 1 st Lök gul

Gör så här:

  1. Strimla kyckling och paprika, samt dela blomkålen i små buketter. Skala och hacka löken.
  2. Hetta upp kokosoljan i en stekgryta. Tillsätt kyckling och stek runt om till den får fin färg. Lägg därefter åt sidan.
  3. Vänd ner hackad lök, pressad vitlök, curry och finriven ingefära i grytan. Låt fräsa tills löken blir mjuk. Tillsätt därefter blomkålsbuketter och paprika. Låt fräsa ytterligare fem minuter.
  4. Vänd ner kyckling, kokosmjölk, sambal oelek i grytan. Rör runt och låt allt bli varmt.
  5. Smaka av och krydda därefter med salt och mer kryddor. Servera tillsammans med en grönsallad.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.