Currygryta med kyckling och blomkål
Enkel och snabblagad currykycklinggryta med blomkål som bjuder på fina smaker! Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 2 Tsk Sambal Oelek
- 2 Msk Ingefära, färsk
- 2 Msk Curry
- 600 g Kyckling bröstfilé u skinn rå
- 2 msk Kokosfett / Kokosolja
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 500 g Blomkål
- 1 st Paprika grön
- 4 dl Kokosmjölk
- 1 st Lök gul
Gör så här:
- Strimla kyckling och paprika, samt dela blomkålen i små buketter. Skala och hacka löken.
- Hetta upp kokosoljan i en stekgryta. Tillsätt kyckling och stek runt om till den får fin färg. Lägg därefter åt sidan.
- Vänd ner hackad lök, pressad vitlök, curry och finriven ingefära i grytan. Låt fräsa tills löken blir mjuk. Tillsätt därefter blomkålsbuketter och paprika. Låt fräsa ytterligare fem minuter.
- Vänd ner kyckling, kokosmjölk, sambal oelek i grytan. Rör runt och låt allt bli varmt.
- Smaka av och krydda därefter med salt och mer kryddor. Servera tillsammans med en grönsallad.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.