Dubbelfriterade vaxbönor
Har länge tänkt att prova dessa bönor och igår blev det äntligen av! Såååå goda!. Jag serverade bönorna tillsammans med en god köttbit och vitlökssmör. Supergott! Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 tsk Salt
- 500 g Vaxbönor
- 3 dl Rapsolja
Gör så här:
- Om bönerna är frysta så tina dem först och torka av torka av dem med papper.
- Fritera i ca 180 grader ca 5 minuter. Ta därefter upp bönerna och låt torka på papper.
- Lägg därefter ner bönorna igen och låt fritera tills de blir gyllene.
- Låt än en gång torka på papper. Krydda med salt och servera sedan direkt.
Gillar
Kommentarer
-
Är ingen fan av bönor...men detta lät gott.
Är dock lite rädd för het olja 🤪..och hur beräknar du kcal för 1port ?
Allt går väl inte åt heller, tänker jag 🤔
-
Hallå Bella!
Det blir lite skevt med energin då "programmet" vi lägger in recept i tolkar det som att även all olja ska förtäras. Fetthalten är därmed avsevärt mindre, men kan inte ge en exakt siffra. Skulle tippa på att man kke får i sig 1-2 msk olja allt som allt.
-
Jag har en airfryer men bör jag ändå spraya på lite olja tror du? Gör det något för smaken? Jag bör ju kunna skippa sista meningen under punkt 2 åtminstone. Nu är ju jag rätt feg av mig och vågar mig egentligen inte på "icke-exakta" recept, men detta lät ju smaskigt.
-
Tack Jessica ..tänkte nog att man kan mäta upp restoljan efteråt och dela den " använda " mängden i de antal portioner man gjort...så får man gå på det...även om inte det är exakt heller.
Logga in för att skriva en kommentar.