icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
18 april 2021 11:17

Fajitas i långpanna

82940758-ef7b-4bb9-9cb3-e326b2bfaaf4.jpg

Här kommer ett recept på smakrik kycklingfajita som tillagas i ugn i en långpanna. Välj hur du vill servera den beroende på diet. Förslagsvis med en blandad sallad, med bröd alternativt ris. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:      

  • 0.5 kruka Koriander

  • 1.5 tsk Salt

  • 1 msk Spiskummin

  • 1 tsk Rökt paprikapulver

  • 1 msk Torkad oregano

  • 1 msk Chilipulver

  • 1 msk Paprikapulver

  • 600 g Kyckling bröstfilé u skinn rå

  • 2 klyfta(or) Vitlök

  • 1 st Lök gul,

  • 1 st Paprika grön

  • 1 st Paprika röd

  • 0.5 dl Olivolja

  • 1 st Lime

Gör så här:

  1. Blanda ihop chilipulver, paprikapulver, rökt paprika, spiskummin, salt och oregano i en skål.
  2. Skär kyckling, lök och paprika i strimlor. Lägg i en stor skål och vänd ner kryddblandning, skal och saft från lime, pressas vitlök och olja. Blanda väl.
  3. Lägg ut på en ugnsplåt och tillaga i 200 graders ugn ca 20 minuter. Rör om då och då.
  4. Garnera med koriander innan servering. 

Serveringstips

Med en grönsallad. 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.