icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
5 mars 2023 15:24

Fiskgryta med kokosmjölk och lime

9152acda-3b5e-4508-9b71-9c50a73b317d.jpeg

Här kommer ett recept på en smakrik fiskgryta med smak smak av lime, chili, vitlök och tomat. Den krämiga konsistensen får grytan av kokosmölk som man bytas ut mot kokosgrädde för en ännu krämigare gryta. Grytan serveras ihop med ris eller blomkålsris, allt efter tycke och smak. Toppa med hackad koriander (kan uteslutas) innan servering. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:         

  • 1 krm Grovmalen svartpeppar

  • 1 kruka Koriander

  • 2 tsk Spiskummin

  • 1 msk Paprikapulver

  • 2 st Gröna chilis

  • 200 g Lax rå

  • 300 g Torsk rå

  • 2 st Lime

  • 1 st Lök gul,

  • 1 mellanstor(a) Morot

  • 1 st Paprika röd

  • 1 burk Tomater krossade konserv m lag

  • 3.5 dl Kokosmjölk,

  • 2 klyfta(or) Vitlök

  • 1 msk Olivolja

  • 2.5 dl Basmatiris okokt

Gör så här:

  1. Skär fisken i 3 cm kuber. Lägg i en stor skål. Skölj en limefrukt och finriv skalet samt pressa ner all saft över fisken. Tillsätt 0,5 tsk salt, svartpeppar och blanda väl. Låt stå i kyl under tiden grytan tillagas.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna moroten i små fina tärningar. Kärna ur paprikan, strimla och fintärna. Kärna ur och finhacka chilin.
  3. Fräs lök, vitlök, morot, chili och spiskummin i en stor gryta. Fräs ca 5 minuter. Tillsätt paprika samt paprikapulver och fräs ytterligare en minut.
  4. Bland ner kokosmjölk och krossad tomat i grytan. Sjud under lock ca 15 minuter.
  5. Vänd till sist ner fisken samt limesaften den legat i i grytan. Låt sjuda 3-5 minuter till fisken är genomkokt. Smaka av med salt.
  6. Koka riset enligt anvisning.
  7. Servera fiskgrytan med grovhackad koriander, limeklyftor och ris.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.