Fiskgryta med saffran
Tänk att det redan är första advent! Här uppe ligger snön vit på marken och i alla röda stugor lyser julstjärnor och adventsljusstakar med sitt varma sken. Så mysigt! Idag bär det av på julmarknad och ikväll ska vi äta den här saffransdotfande fiskgrytan. Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Önskar er alla en trevlig första advent!
Ingredienser 4 port:
2,0 st Lök gul eller röd
1,0 klyfta(or) Vitlök
2,0 mellanstor(a) Morot
3,0 stjälk Stjälkselleri
1,0 st Paprika röd
20,0 gram Smör fett 80 %
1,0 msk Curry
1,0 msk Dragon
0,5 tsk Cayennepeppar
1,5 tsk Salt
0,5 dl Äppelcidervinäger KRAV KUNG MARKATTA
400,0 gram Tomater krossade konserv m lag
400,0 gram Kokosgrädde
500,0 gram Torskrygg MSC 110-130 g Sannäs
200,0 gram Räkor handskalade Svenska Havsdelikatesser
1,0 pkt Saffran
Gör så här:
1. Tina fisken och räkorna.
2. Smält smör eller ghee i en stor stekgryta eller kastrull och tillsätt pressad vitlök. Finhacka den gula löken och tärna morötter, paprika och selleri fint. Vänd ner i grytan tillsammans med curry, dragon, cayenne och salt. Rör runt och fräs 5-10 minuter.
3. Skär torsken i ca 3×3 cm bitar. Lägg ner dessa i grytan tillsamman med vinäger, krossade tomater, saffran och kokosgrädde. Låt sjuda 10 minuter. Tillsätt räkorna mot slutet, bara precis så att de blir varma.
4. Servera som den är eller tillsammans med sjögräs- eller shiratakinudlar.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.