Fiskgryta med saffran
Här kommer ett recept på en smakrik fisksoppa med mycket grönt! Jag brukar dubbla receptet och fryser sedan in det som blir över till lunchlådor. Jag brukar använda kokosgrädde istället för vanlig grädde, men båda fungerar lika bra. Du som är plusmedlem hittr även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 2 st Lök gul eller röd
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 2 mellanstor(a) Morot
- 3 stjälk Stjälkselleri
- 1 st Paprika röd
- 20 g Smör fett 80 %
- 1 msk Curry
- 1 msk Dragon
- 0.5 tsk Cayennepeppar
- 1.5 tsk Salt
- 0.5 dl Äppelcidervinäger KRAV KUNG MARKATTA
- 400 g Tomater krossade konserv m lag
- 400 g Kokosgrädde (kan bytas ut mot vanlig grädde)
- 500 g Torskrygg MSC 110-130 g Sannäs
- 200 g Räkor handskalade Svenska Havsdelikatesser
- 1 pkt Saffran
Gör så här:
- Tina fisken och räkorna.
- Smält smör eller ghee i en stor stekgryta eller kastrull och tillsätt pressad vitlök. Finhacka den gula löken och tärna morötter, paprika och selleri fint. Vänd ner i grytan tillsammans med curry, dragon, cayenne och salt. Rör runt och fräs 5-10 minuter.
- Skär torsken i ca 3×3 cm bitar. Lägg ner dessa i grytan tillsamman med vinäger, krossade tomater, saffran och kokosgrädde (eller vanlig grädde). Låt sjuda 10 minuter. Tillsätt räkorna mot slutet, bara precis så att de blir varma.
- Servera som den är eller tillsammans med sjögräs- eller shiratakinudlar.
Gillar
Kommentarer
-
En av mina favoriter!
-
Mums, älskar saffran! Och fisk :-) Detta receptet hamnar direkt i favoritpärmen. Vitfisk är jättegott, det måste itne vara lax jämt. Idag har vi ätit stekt kummel, panerad i lchf-Panco, tillsammans med smörvända haricots verts och blandad sallad. Färska räkor med majonnäsröra och fröbröd till förrätt. Man blir så skönt mätt!
Logga in för att skriva en kommentar.