Fiskgryta med saffran
Någon annan än jag som känner att hösten är på gång? Ska ändå bli lite mysigt ändå att dra igång grytor och långkok som jag känner hör hösten till. Smygstartade igår med en gammal favorit, fiskgryta med saffran Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 2 st Lök gul,
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 2 mellanstor(a) Morot
- 3 stjälk Stjälkselleri
- 1 st Paprika röd
- 20 g Smör fett 80 %
- 1 msk Curry
- 1 msk Dragon
- 0.5 tsk Cayennepeppar
- 1.5 tsk Salt
- 0.5 dl Äppelcidervinäger KRAV KUNG MARKATTA
- 400 g Tomater krossade konserv m lag
- 400 g Kokosgrädde
- 500 g Torskrygg MSC 110-130 g Sannäs
- 200 g Räkor handskalade Svenska Havsdelikatesser
- 1 pkt Saffran
Gör så här:
- Tina fisken och räkorna.
- Smält smör eller ghee i en stor stekgryta eller kastrull och tillsätt pressad vitlök. Finhacka den gula löken och tärna morötter, paprika och selleri fint. Vänd ner i grytan tillsammans med curry, dragon, cayenne och salt. Rör runt och fräs 5-10 minuter.
- Skär torsken i ca 3×3 cm bitar. Lägg ner dessa i grytan tillsamman med vinäger, krossade tomater, saffran och kokosgrädde. Låt sjuda 10 minuter. Tillsätt räkorna mot slutet, bara precis så att de blir varma.
- Servera som den är eller tillsammans med sjögräs- eller shiratakinudlar.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.