Fläskfilégryta med curry
Idag bjuder vi på en snabblagad gryta med fläskfilé, crème fraiche och curry. Köttet kan ersättas med kyckling eller ett vegetariskt alternativ. Crème fraichen kan bytas ut mot magrare varianter, alternativt någon växtbaserad grädde. Jag serverar kokt broccoli till grytan, men det är även gott med blomkålsris eller vanligt ris. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 0.5 tsk Salt
- 1.5 msk Curry
- 500 g Gris fläskfilé rå
- 3 dl Creme fraiche fett 34%
- 1 st Lök gul,
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 1 st Paprika gul
- 140 g Vattenkastanjer MRS CHENG'S
- 1 dl Syltlök inlagd
- 70 g Kalkonbacon TULIP
- 600 g Broccoli
- 1 msk Smör fett 80 %
Gör så här:
- Skär bort senor från fläskfilén. Skär i cm tjocka skivor och dela sedan på mitten.
- Skär baconet i tunna strimlor. Stek tillsammans med fläskfilén i smör en en stor stekgryta.
- Tillsätt pressad vitlök och finhackad gul lök när köttet fått lite färg. Låt fräsa till löken mjuknar något.
- Tillsätt curry och crème fraiche. Låt puttra fem minuter utan lock. Tillsätt sedan finhackad paprika, syltlök och vattenkastanjer. Låt puttra ytterligare fem minuter.
- Dela broccolin i mindre buketter och sjud så den blir mjuk men fortfarande har lite tuggmotstånd. Servera till currygrytan.
Gillar
Kommentarer
-
Mums... Lät gott 👋👋
-
Åååh va gott. Måste provas. :)
-
Superenkel men väldigt god😁
Logga in för att skriva en kommentar.