icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
1 maj 2016 08:06
2

Frasiga frökex

Godmorgon!

Tänkte ge er ett gott frukosttips denna söndag i form av dessa frasiga frökex. De är superenkla att göra och går att variera beroende på vilka frön man har att tillgå. Prova även att smaksätta kexen med ex brödkrydda, kummin eller kardemumma.  De är dessutom helt fria från mjöl, gluten och mjölk vilket passa många magar och dieter.  Du som är plusmedlem hittar receptet här:

http://www.matdagboken.se/?p=recept&ReceptID=25633

Receptet är beräknat till en hel plåt. 

Tilllagningstid: 90 min
Kcalorier: 147 / portion 
 

Energifördelning (en portion):
Fett: 13 gram
Protein: 5 gram
Kolhydrater: 2 gram

Ingredienser:
1,0 dl Solrosfrön torkade
1,0 dl Pumpafrön squashfrön torkade
0,5 dl Linfrö eko URTEKRAM
1,0 dl (Skalade) Sesamfrön torkade u skal
30,0 gram Kokosfett / Kokosolja
2,5 dl Vatten
1,0 nypa Flingsalt
10,0 gram Pofiber - Potatisfiber, Semper
1,0 msk Fiberhusk

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser.

2. Smält kokosoljan och tillsätt denna samt vatten i fröblandningen. Låt svälla 10 minuter.

3. Häll ut blandningen på bakpappersklädd plåt och lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå. Kavla ut degen mellan dessa. Det blir en hel plåt.

4. Dra bort det översta pappret och strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen 45 minuter. Stäng av ugnen.

5. Ta ut plåten och skär kexen i rutor. Sätt därefter in i avstängd ung, med luckan på glänt för att torka ca 30 minuter.

Gillar

Kommentarer

  • 1 maj 2016 08:13
    aregnisw

    Ungefär samma som jag gör men jag har inte pumpafrön men det kan man ju tillsätta. Då är det Birgitta Höglunds fröknäcke som jag gör o visst är dom kanongoda till frukost. yes

  • 1 maj 2016 08:17

    Visst är dom goda!

    De är också väldigt tacksamma att göra i och med att man kan "slänga ner" vilka frön man har hemma. Sen gillar jag att smaksätta dem med. Favoriten är kummin ;D

Logga in för att skriva en kommentar.