Frasiga frökex
Godmorgon!
Tänkte ge er ett gott frukosttips denna söndag i form av dessa frasiga frökex. De är superenkla att göra och går att variera beroende på vilka frön man har att tillgå. Prova även att smaksätta kexen med ex brödkrydda, kummin eller kardemumma. De är dessutom helt fria från mjöl, gluten och mjölk vilket passa många magar och dieter. Du som är plusmedlem hittar receptet här:
http://www.matdagboken.se/?p=recept&ReceptID=25633
Receptet är beräknat till en hel plåt.
Tilllagningstid: 90 min
Kcalorier: 147 / portion
Energifördelning (en portion):
Fett: 13 gram
Protein: 5 gram
Kolhydrater: 2 gram
Ingredienser:
1,0 dl Solrosfrön torkade
1,0 dl Pumpafrön squashfrön torkade
0,5 dl Linfrö eko URTEKRAM
1,0 dl (Skalade) Sesamfrön torkade u skal
30,0 gram Kokosfett / Kokosolja
2,5 dl Vatten
1,0 nypa Flingsalt
10,0 gram Pofiber - Potatisfiber, Semper
1,0 msk Fiberhusk
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser.
2. Smält kokosoljan och tillsätt denna samt vatten i fröblandningen. Låt svälla 10 minuter.
3. Häll ut blandningen på bakpappersklädd plåt och lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå. Kavla ut degen mellan dessa. Det blir en hel plåt.
4. Dra bort det översta pappret och strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen 45 minuter. Stäng av ugnen.
5. Ta ut plåten och skär kexen i rutor. Sätt därefter in i avstängd ung, med luckan på glänt för att torka ca 30 minuter.
Gillar
Kommentarer
-
Ungefär samma som jag gör men jag har inte pumpafrön men det kan man ju tillsätta. Då är det Birgitta Höglunds fröknäcke som jag gör o visst är dom kanongoda till frukost.
-
Visst är dom goda!
De är också väldigt tacksamma att göra i och med att man kan "slänga ner" vilka frön man har hemma. Sen gillar jag att smaksätta dem med. Favoriten är kummin ;D
Logga in för att skriva en kommentar.