Frittata med aubergine och fetaost
Här kommer ett supergott recept på en frittata som passar utmärkt att servera till både fisk, kött och kyckling. Håller du koll på kolhydrater är det här en bra rätt. Uteslut då potatisen och ersätt med lika mängd aubergine. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 0.5 tsk Salt
- 0.5 msk Timjan
- 1 msk Torkad oregano
- 8 st Ägg konventionellt rått
- 1 dl Matlagningsyoghurt fett 8%
- 0.5 dl Kranvatten
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 1.5 st Aubergine
- 100 g Potatis kokt
- 80 g Fetaost fett 25%
- 1 msk Olivolja
Gör så här:
- Skiva auberginen i 0,5 cm skivor. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Pensla med olivolja, salta och peppra. Sätt in i 225 graders ugn på grilleffekt ca 15 min.
- Varva aubergine, kokt skivad potatis och smulad fetaost i en ugnssäker form.
- Blanda ihop yoghurt, vatten och kryddor. Häll blandningen över grönsakerna. Grädda i 225 grader ca 15 minuter.
Gillar
Kommentarer
-
Låter mycket gott Jessica, men du har glömt äggen i "gör så här"
-
Tack för att du uppmärksammade det! Ha det fint.
Logga in för att skriva en kommentar.