Fylld kycklingfile´ med fetaost och spenat
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 Krm Svartpeppar
- 1 Nypa Salt
- 4 st Kyckling bröstfilé u skinn rå
- 1 msk Smör fett 80 %
- 0.5 st Lök gul,
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 200 g Spenat
- 150 g Fetaost fett 25%
- 1.5 dl Matlagningsyoghurt fett 8%
- 1 msk Smör fett 80 %
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka löken fint och pressa ner vitlöken. Stek i smör i en panna tills det mjuknar. Lägg i spenaten, fortsätt steka tills vätskan försvunnit, salta och peppra och blanda runt. Ta stekpannan från värmen.
- Smula ner fetaosten och häll i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
- Stek kycklingfileérna i smör på båda sidor till de får fin färg.
- Dela fileérna och fyll med fetaostblandningen.
- Ställ in i ugn ca 20 minuter.
- Servera gärna tillsammans med en sallad.
Gillar
Kommentarer
-
Mumsigt det både låter och ser ut.😋✌️
-
Det låter gott
-
Oj-då! Det såg verkligen gott ut😋 Jag brukar undvika 'fyllda' rätter - innehållet brukar krypa ut för mig... men nu fyller man kycklingen lite 'senare' sas... Jag tror jag vågar prova - detta ser så festligt ut, så det får bli till helgen👍
Logga in för att skriva en kommentar.