icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
10 november 2020 12:15
3

Fylld kycklingfile´ med fetaost och spenat

e0039854-7ab1-4fd5-a86d-3ca20666ba66.jpg

Ingredienser till 4 portioner:    

  • 1 Krm Svartpeppar

  • 1 Nypa Salt

  • 4 st Kyckling bröstfilé u skinn rå

  • 1 msk Smör fett 80 %

  • 0.5 st Lök gul,

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 200 g Spenat

  • 150 g Fetaost fett 25%

  • 1.5 dl Matlagningsyoghurt fett 8%

  • 1 msk Smör fett 80 %

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka löken fint och pressa ner vitlöken. Stek i smör i en panna tills det mjuknar. Lägg i spenaten, fortsätt steka tills vätskan försvunnit, salta och peppra och blanda runt. Ta stekpannan från värmen.
  3. Smula ner fetaosten och häll i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek kycklingfileérna i smör på båda sidor till de får fin färg.
  5. Dela fileérna och fyll med fetaostblandningen.
  6. Ställ in i ugn ca 20 minuter.
  7. Servera gärna tillsammans med en sallad.

Gillar

Kommentarer

  • 10 november 2020 16:57
    Bella50

    Mumsigt det både låter och ser ut.😋✌️

  • 10 november 2020 17:24
    aregnisw

    Det låter gott 

  • 10 november 2020 20:52
    ulla165

    Oj-då! Det såg verkligen gott ut😋 Jag brukar undvika 'fyllda' rätter - innehållet brukar krypa ut för mig... men nu fyller man kycklingen lite 'senare' sas... Jag tror jag vågar prova - detta ser så festligt ut, så det får bli till helgen👍

Logga in för att skriva en kommentar.