icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
29 mars 2013 13:27
3

Glad (nästan sockerfri) påsk!

Påsken är för många synonymt med sötsaker och godis. Det är lätt att man “unnar” sig och låter både det ena och det andra slinka ner. Visst ska man unna sig. Frågan är bara vad och hur mycket, och om man är beredd att betala baksmällan och priset. För min egen del har jag slutat “unna” mig saker som ger mig tillfredsställelse för stunden, men som i gengäld väcker många och långa negativa tankar och processer i kropp och hjärna. Det är inte värt det. Det kostar mer än det smakar. De här galet goda choklad krispen , kan jag äta med gott samvete (förutsatt att jag håller mig till en eller ett par ;) och vid väl valda tillfällen såklart. Innehåller bara nötter, frön, mörk choklad, kokosfett och flingsalt. Till ca 40 st behövs minimuffins formar 250 g blandade nötter (jag hade cashew, pekan, pistage, valnöt, hasselnöt och mandel) 1 dl blandade fröer (sesam, pumpa, solros och linfrön exempelvis) 1 msk kokosfett 1 msk vatten 2 dl kokoschips 100 g mörk choklad, 70% flingsalt Sätt ugnen på 200 grader. Hacka nötterna i grova bitar och häll ner i en skål. I med fröerna, olja och vatten. Blanda väl. Häll sedan i en ugnssäker form och rosta nötterna ca 15 min. Håll koll så de inte bränns vid. Ta sedan ut dessa och låt svalna. Blanda ner kokoschipsen. Smält chokladen i mikro och häll den sedan över nötblandningen. Blanda väl. Klicka ut i minimuffinsformar som står på en bricka. Strö över lite flingsalt. Ställ sedan denna i frysen tills krispen svalnat. Om man nu inte ska äta alla på en och samma gång ;) kan man fortsätta förvara dem i en burk i frysen. Glad påsk på er!

Kommentarer

  • 29 mars 2013 14:12
    salsasyrra
    Glad påsk på dig oxå!
  • 29 mars 2013 14:27
    Tackar :D
  • 30 mars 2013 11:21
    Mums, föör gott! men inte för mig.. Inte riktigt än :D Glad Påsk :D

Logga in för att skriva en kommentar.