icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
16 december 2018 10:55
1

Glutenfri vörtkrydda

8d257daa-b8b6-4d29-b06d-af937be2f333.jpg

Visst hör vörtbröd julen till?! Vad många inte vet är att den färdiga vörtkryddan som vi köper i affären innehåller gluten. Som tur är kan man göra en egen kryddblandning.

Till ca 4 msk vörtkrydda behöver du:

  • 0,5 msk malda pomeransskal
  • 1 msk anis
  • 1 msk fänkål
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 0,5 tsk mald ingefära
  • 0,5 tsk malda kardemummakärnor
  • 1 tsk kokossocker (eller annan sötning)

Gör såhär:

  1. Blanda ihop alla ingredienserna i en mortel. Stöt samman häll därefter upp i en kryddburk för förvaring. 

Gillar

Kommentarer

  • 16 december 2018 21:32
    seglar67

    Tack. Imorgon ska jag prova det här i mitt fröbrödsknäcke! cheeky

     

Logga in för att skriva en kommentar.