icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
23 september 2023 15:46

Gratinerad blomkål med tonfiskröra

656665b8-0763-476c-9e63-126000cdc139.jpg

Idag bjuder vi på en krämig tonfiskröra som gratinerats under ett smakrikt osttäcke. Tonriskröran vilar på en botten av rostad blomkål. Supergott! Funkar även bra att värma dagen därpå som lunchlåda. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:        

  • 0.5 tsk Paprikapulver
  • 1 krm Grovmald svartpeppar
  • 1 tsk Salt
  • 300 g Tonfisk i vatten konserv avrunnen
  • 2 tsk Senap fransk
  • 0.75 dl Majonnäs fett 80%
  • 0.25 st Lök röd
  • 60 g Extra Prima Cornichons ÖNOS
  • 2 små Tomat
  • 400 g Blomkål
  • 160 g Präst 35% mellanlagrad SKÅNEMEJERIER
  • 45 g JALAPENOS SKIVADE PEDROS
  • 1 msk Olivolja

Gör så här:

  1. Låt tonfisken rinna av ordentligt. Häll ner i en större skål.
  2. Finhacka rödlök och cornichons. Vänd ner i skålen med tonfisk. Tillsätt majonnäs och fransk senap. Blanda väl och smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Skär blomkålen i fyra skivor som är ca 1,5-2 cm tjocka. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olivolja och krydda med salt, svartpeppar och paprikakrydda. Ställ in i 225 graders ugn ca 12 minuter.
  4. Tag ut blomkålen från ugnen. Skiva tomat och lägg ovanpå blomkålen. Fördela därefter fyllningen lika på blomkålsskivorna. Toppa till sist med ost och jalapenos. Ställ in i ugnen igen och grädda ytterligare 12 minuter.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.