Gratinerad blomkål med tonfiskröra
Idag bjuder vi på en krämig tonfiskröra som gratinerats under ett smakrikt osttäcke. Tonriskröran vilar på en botten av rostad blomkål. Supergott! Funkar även bra att värma dagen därpå som lunchlåda. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 0.5 tsk Paprikapulver
- 1 krm Grovmald svartpeppar
- 1 tsk Salt
- 300 g Tonfisk i vatten konserv avrunnen
- 2 tsk Senap fransk
- 0.75 dl Majonnäs fett 80%
- 0.25 st Lök röd
- 60 g Extra Prima Cornichons ÖNOS
- 2 små Tomat
- 400 g Blomkål
- 160 g Präst 35% mellanlagrad SKÅNEMEJERIER
- 45 g JALAPENOS SKIVADE PEDROS
- 1 msk Olivolja
Gör så här:
- Låt tonfisken rinna av ordentligt. Häll ner i en större skål.
- Finhacka rödlök och cornichons. Vänd ner i skålen med tonfisk. Tillsätt majonnäs och fransk senap. Blanda väl och smaka av med salt och svartpeppar.
- Skär blomkålen i fyra skivor som är ca 1,5-2 cm tjocka. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olivolja och krydda med salt, svartpeppar och paprikakrydda. Ställ in i 225 graders ugn ca 12 minuter.
- Tag ut blomkålen från ugnen. Skiva tomat och lägg ovanpå blomkålen. Fördela därefter fyllningen lika på blomkålsskivorna. Toppa till sist med ost och jalapenos. Ställ in i ugnen igen och grädda ytterligare 12 minuter.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.