icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
3 mars 2019 10:47
5

Gratinerade köttbullar

9a5648ec-8be5-4a51-8dc5-09363ceffa7a.jpg

Gratänger är tacksamma! Går oftast snabbt att slänga ihop sköter sig själv i ugnen. Snabbmat när den är som bäst! Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:       

  • 1krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 400 g Nötfärs ekologisk GUDRUNS
  • 50 g Parmesanost hårdost riven fett 30%
  • 1 klyfta(or) Vitlök
  • 1 st Lök gul eller röd
  • 1 krm Svartpeppar
  • 1 nypa Salt
  • 1 dl Vatten
  • 1 msk Torkad oregano
  • 400 g Krossade Tomater SALTÅ KVARN
  • 0.5 st Lök gul eller röd
  • 0.5 klyfta(or) Vitlök
  • 100 g Mozzarella. färskost
  • 60 g Ost hårdost fett 28%
  • 4 msk Smör fett 80 %
  • 1 msk Chilisås glasflaska HEINZ
  • 2 st Avokado
  • 16 cocktail Tomat

Gör så här:

  1. Börja med tomatsåsen. Finhacka en halv lök och stek mjuk i smör. Tillsätt 0,5 klyfta pressad vitlök och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt därefter chilisås, tomatkross, vatten, oregano, salt och peppar. Låt koka upp och sjuda under lock medan du gör köttbullarna.
  2. Finhacka 1 st gul lök och blanda ner i färsen tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta, finhackad basilika, finriven parmesanost, salt och peppar.
  3. Rulla till stora köttbullar och lägg i en ugnssäker form. Sätt in i 200 grader varm ugn ca 10 minuter.
  4. Tag därefter ut formen och häll över tomatsåsen. Riv osten grovt och strö över formen. Sätt in i 200 grader varm ugn ytterligare 15 minuter.
  5. Servera tillsammans med avokado och coctailtomater.

 

Gillar

Kommentarer

  • 3 mars 2019 11:10
    MagganD

    Har sett receptet förut, men inte testat. Men så fort min lokala butik har extrapris på färs, så... wink

    Gudruns falukorv är underbart köttig och god! Så jag tar nog Gudruns nötfärs också. yes

  • 4 mars 2019 10:20
    ulla165

    Nu får jag göra ändringar IGENwink i veckomenyn jag planerat under helgen.

  • 4 mars 2019 18:40
    seglar67

    Hej Jessica, vill bara tala om att ditt brödrecept med mungbönor är det GODASTE mjuka bröd utan mjöl som jag testat. Suveränt, blir en basvara hos mig i fortsättningen! Jag höjde kryddningen med ett par msk mortlad hel koriander förutom anis och kummin, plus att jag körde runt lite med mixerstaven i pumpafröna som jag tycker blir för stora i bröd annars. Smeten fick svälla i kylskåpet hela dagen istället för tre timmar enligt receptet, och min baktermometer visade inte 98 C i mittev brödet förrän efter fubbla tiden. Men det ör som sagt super super gott!! Tack!

  • 4 mars 2019 19:02
    seglar67

    Kors så mycket skrivfel, men lyckas tyvärr inte redigera...angry

  • 4 mars 2019 20:16

    Så kul att du gillar brödet seglar67🙏🏻👍🏻

    Och vad gäller stavfelen så spelar det ingen roll, det är ju enkelt att förstå vad du menar 😁 

Logga in för att skriva en kommentar.