Gratinerade köttbullar
Gratänger är tacksamma! Går oftast snabbt att slänga ihop sköter sig själv i ugnen. Snabbmat när den är som bäst! Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1krm svartpeppar
- 0.5 tsk salt
- 400 g Nötfärs ekologisk GUDRUNS
- 50 g Parmesanost hårdost riven fett 30%
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 1 st Lök gul eller röd
- 1 krm Svartpeppar
- 1 nypa Salt
- 1 dl Vatten
- 1 msk Torkad oregano
- 400 g Krossade Tomater SALTÅ KVARN
- 0.5 st Lök gul eller röd
- 0.5 klyfta(or) Vitlök
- 100 g Mozzarella. färskost
- 60 g Ost hårdost fett 28%
- 4 msk Smör fett 80 %
- 1 msk Chilisås glasflaska HEINZ
- 2 st Avokado
- 16 cocktail Tomat
Gör så här:
- Börja med tomatsåsen. Finhacka en halv lök och stek mjuk i smör. Tillsätt 0,5 klyfta pressad vitlök och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt därefter chilisås, tomatkross, vatten, oregano, salt och peppar. Låt koka upp och sjuda under lock medan du gör köttbullarna.
- Finhacka 1 st gul lök och blanda ner i färsen tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta, finhackad basilika, finriven parmesanost, salt och peppar.
- Rulla till stora köttbullar och lägg i en ugnssäker form. Sätt in i 200 grader varm ugn ca 10 minuter.
- Tag därefter ut formen och häll över tomatsåsen. Riv osten grovt och strö över formen. Sätt in i 200 grader varm ugn ytterligare 15 minuter.
- Servera tillsammans med avokado och coctailtomater.
Gillar
Kommentarer
-
Har sett receptet förut, men inte testat. Men så fort min lokala butik har extrapris på färs, så...
Gudruns falukorv är underbart köttig och god! Så jag tar nog Gudruns nötfärs också.
-
Nu får jag göra ändringar IGEN
i veckomenyn jag planerat under helgen.
-
Hej Jessica, vill bara tala om att ditt brödrecept med mungbönor är det GODASTE mjuka bröd utan mjöl som jag testat. Suveränt, blir en basvara hos mig i fortsättningen! Jag höjde kryddningen med ett par msk mortlad hel koriander förutom anis och kummin, plus att jag körde runt lite med mixerstaven i pumpafröna som jag tycker blir för stora i bröd annars. Smeten fick svälla i kylskåpet hela dagen istället för tre timmar enligt receptet, och min baktermometer visade inte 98 C i mittev brödet förrän efter fubbla tiden. Men det ör som sagt super super gott!! Tack!
-
Kors så mycket skrivfel, men lyckas tyvärr inte redigera...
-
Så kul att du gillar brödet seglar67🙏🏻👍🏻
Och vad gäller stavfelen så spelar det ingen roll, det är ju enkelt att förstå vad du menar 😁
Logga in för att skriva en kommentar.