Grekiska biffar med tzatziki
Här kommer ett recept på ett par fantastiskt goda färsbiffar! Biffarna är smaksatta med fetaost, soltorkad tomat, basilika och vitlök. Lägg dem på grillen för lite somrigare smak, alternativt stek i stekpanna. Till dessa biffar serveras en krämig tzatziki. Komplettera gärna med en grönsallad och klyftpotatis om utrymme finns.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Oregano
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 1 tsk Salt
- 1 Kruka Basilika
- 500 g Köttfärs blandfärs (50% nöt 50% gris)
- 1 st Lök gul,
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 75 g Fetaost fett 16%
- 40 g Torkade tomater
- 20 cm Gurka
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 200 g Grekisk Yoghurt
Gör så här:
- Tzatziki: Riv gurkan grovt och lägg i en sil. Strö över 1 tsk salt och låt stå ca 15 min. Krama därefter ur gurkan med händerna och lägg i en skål. Blanda ner yoghurt, pressad vitlök, oregano och peppar. Smaka av om det behövs mer salt.
- Färsbiffar: Lägg ner färsen i en stor skål. Vänd ner finhackad lök, smulad fetaost och hackade tomater. Hacka basilikan grovt och vänd ner tillsammans med salt och peppar. Blanda allt väl.
- Forma till biffar och grilla eller stek tills de är färdiga.
- Serveras förslagsvis med en grönsallad och klyftpotatis.
Variationstips
Blandfärsen kan bytas ut mot annan färs efter tycke och smak. Yoghurt och fetaost kan bytas ut till varianter med lägre fetthalt.
Serveringstips
Med klyftpotatis och en sallad.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.