icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
5 augusti 2021 10:16

Grekiska biffar med tzatziki

afc5864b-2393-4e2c-bc5b-f80756bc14ba.jpg

Här kommer ett recept på ett par fantastiskt goda färsbiffar! Biffarna är smaksatta med fetaost, soltorkad tomat, basilika och vitlök. Lägg dem på grillen för lite somrigare smak, alternativt stek i stekpanna. Till dessa biffar serveras en krämig tzatziki. Komplettera gärna med en grönsallad och klyftpotatis om utrymme finns. 

Ingredienser till 4 portioner:   

  • 1 tsk Salt

  • 1 tsk Oregano

  • 1 krm Grovmalen svartpeppar

  • 1 krm Grovmalen svartpeppar

  • 1 tsk Salt

  • 1 Kruka Basilika

  • 500 g Köttfärs blandfärs (50% nöt 50% gris)

  • 1 st Lök gul,

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 75 g Fetaost fett 16%

  • 40 g Torkade tomater

  • 20 cm Gurka

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 200 g Grekisk Yoghurt

Gör så här:

  1. Tzatziki: Riv gurkan grovt och lägg i en sil. Strö över 1 tsk salt och låt stå ca 15 min. Krama därefter ur gurkan med händerna och lägg i en skål. Blanda ner yoghurt, pressad vitlök, oregano och peppar. Smaka av om det behövs mer salt.
  2. Färsbiffar: Lägg ner färsen i en stor skål. Vänd ner finhackad lök, smulad fetaost och hackade tomater. Hacka basilikan grovt och vänd ner tillsammans med salt och peppar. Blanda allt väl.
  3. Forma till biffar och grilla eller stek tills de är färdiga.
  4. Serveras förslagsvis med en grönsallad och klyftpotatis.

Variationstips

Blandfärsen kan bytas ut mot annan färs efter tycke och smak. Yoghurt och fetaost kan bytas ut till varianter med lägre fetthalt. 

Serveringstips

Med klyftpotatis och en sallad.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.