icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
26 maj 2024 16:50

Grekiska färsbiffar med fetaost och tomatsås

d037fc75-70c7-4d69-8764-0fec07ca5cdd.jpg

Här kommer ett recept på saftiga köttfärsbiffar med smak av citron och vitlök som tillagas i en smakrik tomatsås. Rätten toppas med smulad fetaos och kalamataoliver innan servering. Du som är plusmedlem hittar också receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:

  • 1 tsk Lökpulver

  • 1 krm Grovmalen svartpeppar

  • 1 nypa Salt

  • 1 msk Torkad oregano

  • 1 krm Grovmalen svartpeppar

  • 1 nyp Salt

  • 500 g Köttfärs blandfärs (50% nöt 50% gris)

  • 1 st Lök gul,

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 1 st Citron

  • 1 msk Smör fett 80 %

  • 100 g Fetaost fett 25%

  • 60 g Kalamataoliver KRAV med kärna KUNG MARKATTA

  • 1 burk Passerade tomater

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 5 g Sambal oelek

  • 1 tsk Honung

Gör så här:

  1. Riv citronskal och blanda med färs, finhackad lök, pressad vitlök, salt och peppar. Forma till 4 biffar och stek i smör i en stor stekpanna ca 4 min. Vänd och stek på andra sidan ca 4 min till.
  2. Blanda passerade tomater, honung, sambal oelek, lökpulver, oregano, salt och peppar i en skål.
  3. Håll tomatsåsen över biffarna. Låt sjuda ca 5 minuter. Strö över smulad fetaost och hela oliver innan servering.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.