Grekiska färsbiffar med fetaost och tomatsås
Här kommer ett recept på saftiga köttfärsbiffar med smak av citron och vitlök som tillagas i en smakrik tomatsås. Rätten toppas med smulad fetaos och kalamataoliver innan servering. Du som är plusmedlem hittar också receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 tsk Lökpulver
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 1 nypa Salt
- 1 msk Torkad oregano
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 1 nyp Salt
- 500 g Köttfärs blandfärs (50% nöt 50% gris)
- 1 st Lök gul,
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 1 st Citron
- 1 msk Smör fett 80 %
- 100 g Fetaost fett 25%
- 60 g Kalamataoliver KRAV med kärna KUNG MARKATTA
- 1 burk Passerade tomater
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 5 g Sambal oelek
- 1 tsk Honung
Gör så här:
- Riv citronskal och blanda med färs, finhackad lök, pressad vitlök, salt och peppar. Forma till 4 biffar och stek i smör i en stor stekpanna ca 4 min. Vänd och stek på andra sidan ca 4 min till.
- Blanda passerade tomater, honung, sambal oelek, lökpulver, oregano, salt och peppar i en skål.
- Håll tomatsåsen över biffarna. Låt sjuda ca 5 minuter. Strö över smulad fetaost och hela oliver innan servering.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.