icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
3 juni 2018 08:58
1

Grillad tonfisk med fransk potatissallad

bd5d2551-dcaa-4d93-a052-41cd2a0e6973.jpg

Idag kommer ännu ett grillrecept. Ni får säga till om ni börjar tröttna :D Potatissalladen blir ännu godare om den får stå och dra några timmar i kylen. Jag brukar koka potatisen dagen innan, då hinner det även bildas resisten stärkelse vilket är super för tarmbakterierna och en god hälsa. Du som är plusmedlem hittar receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:
500,0 gram Tonfisk rå
1,0 st Röd chili
1,0 st Lime
2,0 msk Kapris
2,0 msk Olivolja
1,0 nypa Flingsalt
1,0 krm Svartpeppar
800,0 gram Potatis rå
100,0 gram Lök röd
0,5 dl (Klippt) Dill
2,0 msk Kapris
1,0 msk Senap fransk
1,0 msk Äppelcidervinäger KRAV KUNG MARKATTA
0,5 dl Olivolja
1,0 msk Vatten
1,0 nypa Salt
1,0 krm Svartpeppar

Gör så här:
1. Grilla tonfisken hel. Vänd på den så den får grillyta på alla sidor. Den ska vara lite rosa i mitten när den är klar. Skär upp i tjocka skivor och lägg upp på ett serveringsfat.

2. Finchacka chilin och lägg denna i en skål tillsammans med kapris, saften från limefrukten, olivolja, salt och peppar. Bland väl och ringla över tonfisken.

3. Skala och koka potatisen. Låt svalna helt. Skiva sedan i grova skivor och lägg i en stor skål.

4. Finhacka löken och blanda med dill, kapris, vinäger, olja, vatten och senap. Smaka av med salt och peppar. Häll vinägretten över potatisen och blanda väl. Servera till den grillade tonfisken.

Gillar

Kommentarer

  • 3 juni 2018 20:53
    seglar67

    Låter riktigt gott! Ska provas någon av de närmaste dagarna. Nyfångad tuna är lätt att få tag i här i Medelhavet. 😊

Logga in för att skriva en kommentar.