Grillad tonfisk med fransk potatissallad
Idag kommer ännu ett grillrecept. Ni får säga till om ni börjar tröttna :D Potatissalladen blir ännu godare om den får stå och dra några timmar i kylen. Jag brukar koka potatisen dagen innan, då hinner det även bildas resisten stärkelse vilket är super för tarmbakterierna och en god hälsa. Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
500,0 gram Tonfisk rå
1,0 st Röd chili
1,0 st Lime
2,0 msk Kapris
2,0 msk Olivolja
1,0 nypa Flingsalt
1,0 krm Svartpeppar
800,0 gram Potatis rå
100,0 gram Lök röd
0,5 dl (Klippt) Dill
2,0 msk Kapris
1,0 msk Senap fransk
1,0 msk Äppelcidervinäger KRAV KUNG MARKATTA
0,5 dl Olivolja
1,0 msk Vatten
1,0 nypa Salt
1,0 krm Svartpeppar
Gör så här:
1. Grilla tonfisken hel. Vänd på den så den får grillyta på alla sidor. Den ska vara lite rosa i mitten när den är klar. Skär upp i tjocka skivor och lägg upp på ett serveringsfat.
2. Finchacka chilin och lägg denna i en skål tillsammans med kapris, saften från limefrukten, olivolja, salt och peppar. Bland väl och ringla över tonfisken.
3. Skala och koka potatisen. Låt svalna helt. Skiva sedan i grova skivor och lägg i en stor skål.
4. Finhacka löken och blanda med dill, kapris, vinäger, olja, vatten och senap. Smaka av med salt och peppar. Häll vinägretten över potatisen och blanda väl. Servera till den grillade tonfisken.
Gillar
Kommentarer
-
Låter riktigt gott! Ska provas någon av de närmaste dagarna. Nyfångad tuna är lätt att få tag i här i Medelhavet. 😊
Logga in för att skriva en kommentar.