Grönkålssallad med granatäpple och valnötter
Idag bjuder vi på en sallad som passar fint på julbordet. Salladen har en grönkålsbas som vi toppar med äpple, granatäpple, valnötter och ädelost. Du som är plusmedlem hittar även receptet här:
Ingredienser till 10 portioner (buffé)
- 1 nypa Grovmalen svartpeppar
- 1 nypa Flingsalt
- 250 g Grönkål
- 300 g Granatäpple
- 1.5 dl Valnötter
- 140 g Ädel Grädd 36% KVIBILLE
- 150 g Äpple, rött
- 0.5 dl Olivolja
- 1 msk Honung
- 2 msk Äppelcidervinäger
Gör så här:
- Skär kålen i tunna strimlor och lägg i en bunke. Häll över olivolja, äppelcidervinäger och honung. Blanda väl med händerna. Lägg upp kålen på ett serveringsfat.
- Ta ut kärnorna från granatäpplet och hacka valnötterna grovt. Dela äpplet, kärna ur och skär i tunna skivor. Fördela granatäpplekärnor, äpple och valnötter ovanpå grönkålen.
- Smula slutligen ädelosten över kålsalladen. Strö över flingsalt och svartpeppar.
Gillar
Kommentarer
-
Tack för juligt tips! 👍
-
Cecilia Folkesson?
-
Min kära systers recept🙏🏻👌🏻
-
Men ååh!
Logga in för att skriva en kommentar.