icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
13 mars 2022 13:31

Grönsaksfrittata med skinka och mozzarella

451b1f4f-6a4d-4651-9e46-fc838bcd45bd.jpeg

Sugen på att prova något nytt? Prova då denna goda grönsaksfrittata med zucchini, purjolök, och tomat som blir en ljuvlig smakkombo med skinka och den lena mozzarellan. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:       

  • 1 krm Svartpeppar, mellanmalen

  • 1 Nypa Salt

  • 8 st Ägg konventionellt rått

  • 400 g Zucchini / Squash

  • 250 g Purjolök kokt

  • 200 g Gris skinka fett 6% rökt

  • 250 g Mozzarella. färskost

  • 16 cocktail Tomat

  • 1 msk Smör fett 80 %

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva purjon i tunna skivor. Skär zucchinin i 0,5 cm skivor och dela därefter till halvmånar. Stek i smör så det mjuknar något.
  3. Lägg grönsakerna i en ugnstålig form. Hacka skinkan och strö denna över grönsakerna.
  4. Tärna mozzarellan i mindre bitar och fördela jämnt över formen. Tryck därefter ner coctailtomaterna.
  5. Vispa äggen i en skål och häll sedan äggblandningen i formen. Tryck till med händerna så grönsakerna hamnar under äggblandningen.
  6. Salta och peppra. Grädda därefter i 20 minuter i varmluftsugn.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.