Grönsaksfrittata med skinka och mozzarella
Sugen på att prova något nytt? Prova då denna goda grönsaksfrittata med zucchini, purjolök, och tomat som blir en ljuvlig smakkombo med skinka och den lena mozzarellan. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Svartpeppar, mellanmalen
- 1 Nypa Salt
- 8 st Ägg konventionellt rått
- 400 g Zucchini / Squash
- 250 g Purjolök kokt
- 200 g Gris skinka fett 6% rökt
- 250 g Mozzarella. färskost
- 16 cocktail Tomat
- 1 msk Smör fett 80 %
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skiva purjon i tunna skivor. Skär zucchinin i 0,5 cm skivor och dela därefter till halvmånar. Stek i smör så det mjuknar något.
- Lägg grönsakerna i en ugnstålig form. Hacka skinkan och strö denna över grönsakerna.
- Tärna mozzarellan i mindre bitar och fördela jämnt över formen. Tryck därefter ner coctailtomaterna.
- Vispa äggen i en skål och häll sedan äggblandningen i formen. Tryck till med händerna så grönsakerna hamnar under äggblandningen.
- Salta och peppra. Grädda därefter i 20 minuter i varmluftsugn.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.