Gubbröra!
Hoppas ni alla hade en trevlig midsommarafton! Här i Malmö var det helt normalt midsommarväder, det vill säga ganska kallt, blåsigt och stundtals regningt :D Men vad gör det när man omger sig med fantastiska människor?!
Har man haft fest så gissar jag på att det finns en del öppnade majesburkar kvar - och varför inte passa på att göra en god gubbröra på den överblivna fisken? Funkar lika bra till frukost som förrätt!
Du som är plusmedlem hittar receptet här
Till 4 portioner behöver du:
4,0 st Ägg konventionellt kokt
4,0 msk Majonnäs fett 80%
0,5 dl (finklippt) Gräslök
2,0 msk (Finklippt) Dill
15,0 gram Lök röd, finhackad
200,0 gram Sill matjessill konserv
Gör så här:
1. Häll av spadet och hacka sillen. Blanda med kokta, kalla hackade ägg och övriga finhackade ingredienser.
Jag serverar röran på tjocka, hembakta, krispiga LCHF knäckebröd. Receptet är enkelt men tar lite tid att göra.
Till 16 knäckebröd behöver du:
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1,5 dl pumpakärnor
1 ägg
1,5 dl vatten
1,5 tsk salt
Blanda alla ingredienser och låt svälla en timme. Bred sedan ut fröblandningen på en bakpappersklädd plåt och grädda 2 timmar i 125 grader. Öppna sedan ugnsluckan på glänt och låt stå ytterligare en halvtimme eller så. Känn efter med en sticka i mitten att knäckebrödet är frasigt innan du tar ut det och bryter i bitar.
Gillar
Kommentarer
-
Låter gott med gubbröra! Men har faktiskt aldrig gjort det, får prova det någon gång.
Ha en trevlig kväll!
-
Det är jättegott! Testa gärna och återkom med vad du tyckte.
Ha en skön kväll du med!
Logga in för att skriva en kommentar.