icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
25 juni 2017 12:50
2

Gubbröra!

778195f8-417b-41c0-aa69-bd0c89049262.jpg

Hoppas ni alla hade en trevlig midsommarafton! Här i Malmö var det helt normalt midsommarväder, det vill säga ganska kallt, blåsigt och stundtals regningt :D Men vad gör det när man omger sig med fantastiska människor?!

Har man haft fest så gissar jag på att det finns en del öppnade majesburkar kvar - och varför inte passa på att göra en god gubbröra på den överblivna fisken? Funkar lika bra till frukost som förrätt!

Du som är plusmedlem hittar receptet här

Till 4 portioner behöver du:

4,0 st Ägg konventionellt kokt
4,0 msk Majonnäs fett 80% 
0,5 dl (finklippt) Gräslök
2,0 msk (Finklippt) Dill
15,0 gram Lök röd, finhackad
200,0 gram Sill matjessill konserv

 

Gör så här:
1. Häll av spadet och hacka sillen. Blanda med kokta, kalla hackade ägg och övriga finhackade ingredienser.

Jag serverar röran på tjocka, hembakta, krispiga LCHF knäckebröd. Receptet är enkelt men tar lite tid att göra. 

Till 16 knäckebröd behöver du:

1 dl sesamfrön

1 dl solrosfrön

1,5 dl pumpakärnor

1 ägg

1,5 dl vatten

1,5 tsk salt

 

Blanda alla ingredienser och låt svälla en timme. Bred sedan ut fröblandningen på en bakpappersklädd plåt och grädda 2 timmar i 125 grader. Öppna sedan ugnsluckan på glänt och låt stå ytterligare en halvtimme eller så. Känn efter med en sticka i mitten att knäckebrödet är frasigt innan du tar ut det och bryter i bitar.

Gillar

Kommentarer

  • 25 juni 2017 17:35
    gasten

    Låter gott med gubbröra!  Men har faktiskt aldrig gjort det, får prova det någon gång. 

    Ha en trevlig kväll! 

  • 25 juni 2017 19:35

    Det är jättegott! Testa gärna och återkom med vad du tyckte. 

    Ha en skön kväll du med! 

Logga in för att skriva en kommentar.