Halloumifalafel
De här kikärtsbullarna är godast när de är alldeles nygjorda! Osten gör så att de blir frasiga i konsistensen, vilket tyvärr försvinner ju längre de får vila. Jag serverade dem till en sallad som jag blandade med blomkålsris istället för bulgur. Gjorde en sås på yoghurt, crème fraiche, vitlök och lime som jag ringlade över salladen. Gott! Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
6,0 dl Kikärtor i burk
2,0 tsk Spiskummin
2,0 tsk Sambal oelek
1,0 klyfta(or) Vitlök
1,0 tsk Salt
0,5 kruka Koriander
2,0 msk Bladpersilja, finhackad
30,0 gram Tapioka-stärkelse MAIZENA
150,0 gram Halloumiost fett 22% ej stekt
30,0 gram Smör fett 80 %
Gör så här:
1. Mixa kikärtor, pressad vitlök, sambal oelek, spiskummin, salt, hackad koriander, persilja och tapiokamjöl till en jämn smet.
2. Riv halloumin och blanda ner denna i kikärtssmeten.
3. Forma därefter till ovala bullar, ca 25 st och stek i smör eller smakfri kokosolja tills de blir gyllene på alla sidor. Det tar lite tid för bullarna att bli genomstekta.
4. Servera i pitabröd med grönsaker och mynta-yoghurt, alternativt som tillbehör till en sallad med grönsaker och bulgur eller cous cous.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.