Halloumiplättar med spenat
Sugna på att testa ett snabblagat och vegetariskt recept i veckan? Varför då inte prova våra halloumiplättar med spenat?
Du som är plusmedlem hittar receptet här:
https://www.matdagboken.se/?p=recept&ReceptID=5968
Till 2 portiner berhöver du:
100,0 gram fryst spenat
4,0 ägg
2 msk smör
1 tsk salt och peppar
250 gram halloumiost fett 22% (1 pkt)
0,5 msk fiberhusk
Gör så här:
1. Knäck äggen över den tinade och väl urkramade spenaten. Vispa ihop tillsammans med fiberhusk. Riv ner halloumiosten. Använd den grövsta sidan på rivjärnet. Smaka av med salt och peppar och låt smeten svälla fem minuter.
2. Stek plättarna i smör på medelvärme på båda sidor tills de är klara.
3. Servera tillsammans med en grönsallad och en klick crème fraiche med vitlök.
Gillar
Kommentarer
-
Låter gott det ska receptet ska jag spara och göra någon dag
-
Jag har en 5:2 dag idag och då blir det Grillad baconlindad avokado med ett Djävulskt ägg.
Och nu är problemet löst till torsdagen, den andra 5:2 dagen. Det blir Halloumiplättar med spenat!!!
Tack för receptet!
Senast uppdaterad 15 maj 2017 12:03
-
Varsågod :D
Logga in för att skriva en kommentar.