icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
14 maj 2017 18:10
3

Halloumiplättar med spenat

785e3b64-6d9a-4116-a374-2931c1abdf2c.jpg

Sugna på att testa ett snabblagat och vegetariskt recept i veckan? Varför då inte prova våra halloumiplättar med spenat? 

Du som är plusmedlem hittar receptet här:

https://www.matdagboken.se/?p=recept&ReceptID=5968

Till 2 portiner berhöver du:

100,0 gram fryst spenat
4,0 ägg
2 msk smör
1 tsk salt och peppar
250 gram halloumiost fett 22% (1 pkt)
0,5 msk fiberhusk

Gör så här:
1. Knäck äggen över den tinade och väl urkramade spenaten. Vispa ihop tillsammans med fiberhusk. Riv ner halloumiosten. Använd den grövsta sidan på rivjärnet. Smaka av med salt och peppar och låt smeten svälla fem minuter.

2. Stek plättarna i smör på medelvärme på båda sidor tills de är klara.

3. Servera tillsammans med en grönsallad och en klick crème fraiche med vitlök.

Gillar

Kommentarer

  • 14 maj 2017 18:56
    aregnisw

    Låter gott det ska receptet ska jag spara och göra någon dag yes

  • 15 maj 2017 11:51
    ulla165

    Jag har en 5:2 dag idag och då blir det Grillad baconlindad avokado med ett Djävulskt ägg.

    Och nu är problemet löst till torsdagen, den andra 5:2 dagen. Det blir Halloumiplättar med spenat!!!

    Tack för receptet!

    Senast uppdaterad 15 maj 2017 12:03

  • 15 maj 2017 18:47

    Varsågod :D

Logga in för att skriva en kommentar.