Halstrad tonfisk med asiatisk kålsallad
Här kommer ett recept på snabbmat när den är som bäst. Det tar max 20 minuter att laga den här rätten. Kålsalladen har jag hittat hos TV-kocken Jenny Walldén. I receptet har jag använt vitkål, men det funkar även bra med spetskål. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 600 g Tonfisksteak, linfångad u sk o ben FELDTS
- 600 g Vitkål
- 0.5 dl Majonnäs fett 80%
- 2 msk Japansksoja EKO URTEKRAM
- 3 tsk Sesamolja
- 0.5 dl Sesamfrön torkade
- 1 msk Smör fett 80 %
- 0.75 msk Äppelcidervinäger ättiksyra 7 %
Gör så här:
- Hyvla kålen fint med en osthyvel eller mandolin. Lägg i en stor skål.
- Rosta sesamfröna i en torr panna tills de får fin färg.
- Blanda ihop majonnäs, soja, vinäger, sesamolja och det mesta av sesamfröna. Vänd ner och bland väl med kålen.
- Stek tonfisken i smör, ca 1,5 minut på varje sida. Tiden beror på tjockleken på tonfiskfilén. Krydda med salt och peppar.
- Lägg upp sallad och tonfisk på tallrik. Strö lite sesamfrön över tonfisken och servera.
Gillar
Kommentarer
-
Tonfisk...det fick mig att minnas en grillad variant i Torrevieja...plus räkor.
Gott ....och den gången var det Johan som skötte grillet...Du gjorde säkert alla tillbehör lika gott som vanligt .
Senast uppdaterad 3 april 2022 22:20
-
Ja just det
Vilken trevlig resa det var!
-
Verkligen
Logga in för att skriva en kommentar.