icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
3 april 2022 12:06
3

Halstrad tonfisk med asiatisk kålsallad

5da7b428-1601-46a3-b9e8-2cde6bbeefc8.jpg

Här kommer ett recept på snabbmat när den är som bäst. Det tar max 20 minuter att laga den här rätten. Kålsalladen har jag hittat hos TV-kocken Jenny Walldén. I receptet har jag använt vitkål, men det funkar även bra med spetskål. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.

Ingredienser till 4 portioner:

  • 600 g Tonfisksteak, linfångad u sk o ben FELDTS

  • 600 g Vitkål

  • 0.5 dl Majonnäs fett 80%

  • 2 msk Japansksoja EKO URTEKRAM

  • 3 tsk Sesamolja

  • 0.5 dl Sesamfrön torkade

  • 1 msk Smör fett 80 %

  • 0.75 msk Äppelcidervinäger ättiksyra 7 %

Gör så här:

  1. Hyvla kålen fint med en osthyvel eller mandolin. Lägg i en stor skål.
  2. Rosta sesamfröna i en torr panna tills de får fin färg.
  3. Blanda ihop majonnäs, soja, vinäger, sesamolja och det mesta av sesamfröna. Vänd ner och bland väl med kålen.
  4. Stek tonfisken i smör, ca 1,5 minut på varje sida. Tiden beror på tjockleken på tonfiskfilén. Krydda med salt och peppar.
  5. Lägg upp sallad och tonfisk på tallrik. Strö lite sesamfrön över tonfisken och servera.

Gillar

Kommentarer

  • 3 april 2022 22:15
    Bella50

    Tonfisk...det fick mig att minnas en grillad variant i Torrevieja...plus räkor.

    Gott ....och den gången var det Johan som skötte grillet...Du gjorde säkert alla tillbehör lika gott som vanligt .

    4ba728b1-48c9-488c-8094-a0ecc609f0c3.jpeg

    Senast uppdaterad 3 april 2022 22:20

  • 4 april 2022 15:01

    Ja just detlaugh Vilken trevlig resa det var!

  • 5 april 2022 08:13
    Bella50

    Verkligen yes

Logga in för att skriva en kommentar.