Hasselbackskyckling med chorizo och mozzarella
Hasselbackskyckling är en kycklingvariant av klassikern hasselbackspotatis. Kycklingen skåras och fylls med chorizo, mozzarella, tomat och färsk oregano. Ljuvligt gott! Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Mellanmalen svartpeppar
- 1 nypa Flingsalt
- 4 stjälkar Oregano, färsk
- 4 st Kyckling bröstfilé u skinn rå
- 80 g CHORIZO FÄRSK Ridderheims
- 100 g Mozzarella. färskost
- 1 mellan Tomat
Gör så här:
- Skär skåror i kycklingfileérna.
- Skär mozzarella, chorizo och tomat i skivor. Dela eventuellt på mitten så de får plats i skårorna på kycklingen.
- Fördela oreganon i skårorna på kycklingen och lägg därefter fileérna i en ugnsfast form. Krydda med flingsalt och svartpeppar.
- Sätt in i 175 graders varmluftsugn i 20 minuter. Höj därefter temperaturen till 200 grader och sätt på grillfunktionen. Låt stå i ugn ytterligare 5 minuter.
- Tag ut och servera tillsammans med en blandad sallad.
Gillar
Kommentarer
-
Gör också den varianten...men utan chorizo. Ska testa det nästa gång.
Ha det gott och TACK för alla goa recept Jessica
Senast uppdaterad 21 juni 2021 06:44
-
Chorizon tillför en annan dimension. Lite kryddigare och något saltare. Tack själv för att du alltid tar dig tid att lämna en hjärtlig kommentar
-
Detta ska testas vid tillfälle ✌️
Logga in för att skriva en kommentar.