icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
4 oktober 2020 13:27

Hel laxsida i ugn

08a4838d-d516-4fa9-bc77-6175a9ddc534.jpg

Snabbmat när den är som godast! Och enkelt att tillaga! Jag brukar välja en hel laxsida framför filé då jag tycker att den hela laxen blir saftigare . Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 8 portioner:

  • 2 Krm Grovmalen svartpeppar

  • 0.5 Msk Flingsalt

  • 1200 g Lax rå

  • 1 st Citron

  • 400 g Sockerärtor Martin & Servera

  • 1000 g Potatis rå

Gör så här:

  1. Lägg laxsidan på en plåt. Krydda med salt och peppar. Skiva citronen och lägg denna ovanpå laxen.
  2. Sätt ugnen på 100 grader. Stick in en termometer i den tjockaste delen av laxen. Låt stå i ugn tills laxen har en innertemperatur på 50 grader, ca 20 minuter.
  3. Koka potatisen.
  4. Servera laxen tillsammans med kokt potatis och sockerärtor.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.