Hel laxsida i ugn
Snabbmat när den är som godast! Och enkelt att tillaga! Jag brukar välja en hel laxsida framför filé då jag tycker att den hela laxen blir saftigare . Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 8 portioner:
- 2 Krm Grovmalen svartpeppar
- 0.5 Msk Flingsalt
- 1200 g Lax rå
- 1 st Citron
- 400 g Sockerärtor Martin & Servera
- 1000 g Potatis rå
Gör så här:
- Lägg laxsidan på en plåt. Krydda med salt och peppar. Skiva citronen och lägg denna ovanpå laxen.
- Sätt ugnen på 100 grader. Stick in en termometer i den tjockaste delen av laxen. Låt stå i ugn tills laxen har en innertemperatur på 50 grader, ca 20 minuter.
- Koka potatisen.
- Servera laxen tillsammans med kokt potatis och sockerärtor.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.