icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
20 mars 2021 13:12
2

Italiens auberginegratäng

afca87c6-3fc0-42c8-addf-1b9b77bbf30e.jpg

Här följer ett recept på en krämig gratäng med aubergine, krossade tomater, mozzarella och parmesan. Jag har valt att smaksätta med oregano, men det går lika bra med basilika - eller varför inte en kombinaton av båda. Ta vad du har hemma. Serverar med en bit bröd eller en grönsallad beroende på diet. Hoppas det ska smaka! Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:        

  • 1 nypa Svartpeppar mellanmalen

  • 1 Msk Torkad oregano

  • 1 tsk Salt

  • 3 st Aubergine

  • 3 msk Olivolja

  • 400 g Tomater krossade konserv m lag

  • 1 st Lök gul,

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 1 msk Tomatpuré konc konserv

  • 1 msk Chilisås tomat

  • 250 g Mozzarella ost fett 20 %

  • 1 dl Parmesanost hårdost riven fett 30%

Gör så här:

  1. Skär auberginerna i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och strö över salt. Låt stå ca 20 minuter för att dra ur vätska. Skölj därefter bort saltet och torka torrt med papper. Ringla över olja och ställ in i 225 graders ugn ca 15 minuter.
  2. Hacka den gula löken fint. Lägg i en kastrull och pressa ner vitlök. Fräs i olja tills den är mjuk. Tillsätt därefter chilisås och tomatpuré. Fräs ytterligare någon minut. Vänd ner krossade tomater och oregano. Låt puttra under lock 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuellt vatten om såsen är för tjock.
  3. Skiva mozzarellan. Varva mozzarella, aubergine och parmesanost i en ugnssäker form. Häll därefter över tomatsåsen. Avsluta med mozzarella och parmesan. Grädda i 225 graders ugn ca 25 minuter. Servera med en grönsallad eller en bit bröd beroende på diet.

Gillar

Kommentarer

  • 22 mars 2021 16:34
    ulla165

    Så gott Jessica! Gott som vanligt höll jag på att säga. Tack för receptet!

  • 24 mars 2021 20:33

    Tack Ulla! Glad att du tyckte om detsmiley

Logga in för att skriva en kommentar.