Italiens auberginegratäng
Här följer ett recept på en krämig gratäng med aubergine, krossade tomater, mozzarella och parmesan. Jag har valt att smaksätta med oregano, men det går lika bra med basilika - eller varför inte en kombinaton av båda. Ta vad du har hemma. Serverar med en bit bröd eller en grönsallad beroende på diet. Hoppas det ska smaka! Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 nypa Svartpeppar mellanmalen
- 1 Msk Torkad oregano
- 1 tsk Salt
- 3 st Aubergine
- 3 msk Olivolja
- 400 g Tomater krossade konserv m lag
- 1 st Lök gul,
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 1 msk Tomatpuré konc konserv
- 1 msk Chilisås tomat
- 250 g Mozzarella ost fett 20 %
- 1 dl Parmesanost hårdost riven fett 30%
Gör så här:
- Skär auberginerna i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och strö över salt. Låt stå ca 20 minuter för att dra ur vätska. Skölj därefter bort saltet och torka torrt med papper. Ringla över olja och ställ in i 225 graders ugn ca 15 minuter.
- Hacka den gula löken fint. Lägg i en kastrull och pressa ner vitlök. Fräs i olja tills den är mjuk. Tillsätt därefter chilisås och tomatpuré. Fräs ytterligare någon minut. Vänd ner krossade tomater och oregano. Låt puttra under lock 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuellt vatten om såsen är för tjock.
- Skiva mozzarellan. Varva mozzarella, aubergine och parmesanost i en ugnssäker form. Häll därefter över tomatsåsen. Avsluta med mozzarella och parmesan. Grädda i 225 graders ugn ca 25 minuter. Servera med en grönsallad eller en bit bröd beroende på diet.
Gillar
Kommentarer
-
Så gott Jessica! Gott som vanligt höll jag på att säga. Tack för receptet!
-
Tack Ulla! Glad att du tyckte om det
Logga in för att skriva en kommentar.