Jansson med västerbottensost
Här kommer ett recept på julklassikern Janssons frestelse men en twist. Osten gör frestelsen ännu krämigare! Rekommenderas varmt. Önskar er alla en härlig fjärde advent! Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 6 portioner:
- 1 krm Svartpeppar
- 1000 g Potatis rå
- 2 st Lök gul,
- 1 burk(ar), a´125 g Ansjovis skarpsill inlagd
- 30 g Smör fett 80 %
- 3 dl Vispgrädde fett 40%
- 3 dl riven Västerbottenost 33 % Västerbottenost
Gör så här:
- Skala och skär potatisen i tunna stavar.
- Skala och skiva löken. Stek mjuk i smör.
- Varva potatis, lök, ansjovis och västerbottensost i en gratängform. Första och sista lagret skall vara potatis. Krydda med svartpeppar.
- Häll över grädde och ansjovisspad. Toppa med lite ost och ställ in i 175 graders ugn ca 80 minuter. Känn efter med en sticka så potatisen är färdig.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.