icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
20 december 2020 10:38

Jansson med västerbottensost

26f7d9f5-72ed-4d3d-828a-da3e101a7386.jpg

Här kommer ett recept på julklassikern Janssons frestelse men en twist. Osten gör frestelsen ännu krämigare! Rekommenderas varmt. Önskar er alla en härlig fjärde advent! Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 6 portioner:      

  • 1 krm Svartpeppar

  • 1000 g Potatis rå

  • 2 st Lök gul,

  • 1 burk(ar), a´125 g Ansjovis skarpsill inlagd

  • 30 g Smör fett 80 %

  • 3 dl Vispgrädde fett 40%

  • 3 dl riven Västerbottenost 33 % Västerbottenost

Gör så här:

  1. Skala och skär potatisen i tunna stavar.
  2. Skala och skiva löken. Stek mjuk i smör.
  3. Varva potatis, lök, ansjovis och västerbottensost i en gratängform. Första och sista lagret skall vara potatis. Krydda med svartpeppar.
  4. Häll över grädde och ansjovisspad. Toppa med lite ost och ställ in i 175 graders ugn ca 80 minuter. Känn efter med en sticka så potatisen är färdig.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.