Keso med kaneläpple och rostade frön
Här kommer ett förslag på en mättande och proteinrik frukost. Här har jag valt att rosta pumpa och solroskärnor tillsammans med havregryn och sedan kryddat dessa med kardemumma. Kombinationen med äpple och kanel gör frukosten till en fest för smaklökarna. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 krm Malen kardemumma
- 1 tsk Kanel
- 250 g Keso färskost fett 4%
- 1 mellan Äpple m skal
- 0.5 dl Pumpafrön squashfrön torkade
- 0.5 dl Solrosfrön torkade
- 0.5 dl Fiberhavregryn fullkorn ångprep
- 2 st Ägg konventionellt kokt
Gör så här:
- Rosta pumpa och solrosfrön i torr panna till de börjar knäppa och få färg. Rör runt då och då.
- Tillsätt därefter havregrynen och låt även dessa få färg. Bland ner kardemumma. Ställ därefter åt sidan för att svalna.
- Hacka äpplet och strö över kanel. Blanda runt.
- Lägg keson i en skål, toppa med rostade frön och toppa med kaneläpple. Ät tillsamman med kokt ägg.
Gillar
Kommentarer
-
Detta skulle ju kunna fungera som mellanmål eller kvällsmat också, tänker jag som är notorisk frukostvägrare
-
Så sant Lady G
-
Säger som LadyG...
En fröjd för både gom och öga...jag riktigt kände både doft och smak .
Hade ”glömt” vilken proteinkälla Keso är✌️
Ska tillämpas som alternativ till bröd med smör på som jag oftast ” faller dit på”. Oftast till kvällskaffet...så detta blir mitt nya val.
TACK Jessica 🥰👍
Senast uppdaterad 31 augusti 2021 07:49
Logga in för att skriva en kommentar.