Kesoflarn
Idag testade vi att göra kesoflarn efter att ha sett det sprida sig på sociala medier. Smaken var helt okej, vi testade tre olika kryddningar och det var paprikapulver, lökpulver och oregano. De blir inte så frasiga som "vanliga" ostflarn, men om du är ute efter ett fettsnålt alternativ med hög proteinhalt är de ett kanonalternativ. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portiner:
400 g Keso färskost fett 4%
Gör så här:
- Klicka ut keso på ett bakplåtspapper (ca 25 g/st). Smaksätt med olika kryddor, exempelvis lökpulver, paprikapulver, oregano, timjan.
- Grädda 30 min i 180 graders ugn. Höj därefter tempen till 220 och sätt på grillfunktionen. Grädda ytterligare 5 min. Håll koll så de inte bränns vid.
Gillar
Kommentarer
-
Kesoflarn! Jättebra idé, ska definitivt testas
-
Ska testa hur det blir i Air-fryern!
-
Aaaah, blir säkert frasigare👌🏻 Dela gärna med dig av resultatet🙏🏻😁
-
Liiite sega men väldigt goda. Mina med torkad finhackad vitlök. Måste mixtra lite med grader o tid i airfryern.. Kanske kan jag få dem ännu bättre... mums!
k
Senast uppdaterad 20 januari 2025 15:23
-
Ser smarriga ut👌🏻Tack för uppdateringen!
Logga in för att skriva en kommentar.