icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
25 februari 2024 15:32
7

Kesogratäng

bda1f973-01a4-4fe8-a64f-9a944794183b.jpg

Här kommer ett recept på en mättande proteinrik gratäng med keso som bas. Denna gång smaksatte jag med rökt skinka och purjolök.  Till gratängen blev det en sallad på sådant jag hade hemma. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. En portion innehåller:

308 kcal

38 g protein

7 g kolhydrater

21 g fett

Ingredienser till 4 portioner:

  • 1 krm Grovmald svartpeppar
  • 0.5 tsk Salt
  • 500 g Keso färskost fett 4%
  • 4 st Ägg konventionellt rått
  • 10 cm Purjolök
  • 200 g Gris skinka fett 6% rökt
  • 1 msk Smör fett 80 %
  • 12 cocktail Tomat
  • 20 cm Gurka
  • 0.5 st Paprika gul
  • 50 g Romansallat
  • 80 g Ost hårdost fett 26%

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa med elvisp ihop keso, ägg, salt och peppar i skål.
  2. Hacka purjolök och skinka och fräs någon minut i smör. Vänd därefter ner i kesoblandningen.
  3. Häll kesoröran i en gratängform.
  4. Riv osten och strö över gratängen. Ställ in ugn ca 30 minuter.
  5. Gör en sallad av tomat, gurka, paprika och romansallad. Servera till gratängen.

Variationstips

Skinkan kan bytas ut mot kassler, salami eller annat rökt kött.

Gillar

Kommentarer

  • 26 februari 2024 08:56
    Bella50

    Ser supergott och enkelt ut...framför allt när man har allt hemma. yes

    Dagens middag kirrad . Super !! yes TACK 

    Önskar dig en fin dag i NUET Jessica yes

    Senast uppdaterad 26 februari 2024 08:58

  • 26 februari 2024 11:54

    Tack det samma Bella😊!

  • 26 februari 2024 15:11
    Bella50

    e0b8a8e3-906f-4bf9-97ed-0cf3956bea61.jpg

    Den doften alltså 👌😊... det vattnas i munnen ... men låter den vila och svalna av. .

     

  • 26 februari 2024 15:46
    Bella50

    Wow, TACK... Detta blir en riktig bjudfavorit. 👌😋

    Jag stekte INTE skinka & purjo utan blandade ner det "rått" sas. 

    Nästa gång ska jag smaka av innan jag saltar. Jag hade extrarökt skinka och lite pastrami... så det var kanske lite extra salt också. 

    Maken hummade och njöt 🤣

    937a8cc5-57ca-4ff0-9729-fb648b0ae758.jpg

  • 26 februari 2024 17:18

    Men vad kul att du gillade den😁

    Det funkar absolut att bland ner ostekt skinka och purjo👍🏻 

    Testa att byta skinka mot salami nån gång, blir gott det med👌🏻😁

  • 5 mars 2024 17:56
    klaraelv

    Så sjukt god, jag mixade keson o äggen (som jag gör till min kesodessert). Jag toppade med tomater och brännvinsost, plus att maken fick någon stark korv nedskivad. Han vill äta det fler gånger.

    Riktig höjdare

    bc3091d7-1721-4e15-9da4-bce5491afc9d.jpg

  • 5 mars 2024 19:39

    Vad kul att den blev uppskattad😊

     

Logga in för att skriva en kommentar.