Köttfärsgratäng med broccoli och ädelost
Här kommer ett uppdaterat recept på en gratäng jag ofta brukade göra när jag började med LCHF. Den är enkelt att göra och fungerar utmärkt att frysa in och ha som lunchlådor. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 nypa Salt
- 1 krm Svartpeppar
- 500 g Nöt färs fett 10 % rå
- 1 st Lök gul,
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 200 g Champinjoner
- 500 g Broccoli
- 0.5 paket(er) a´140 gr Gris bacon
- 120 g Ädelost grönmögelost fett 30%
- 2 dl Vispgrädde fett 40%
- 120 g Ost hårdost fett 28%
Gör så här:
- Skär champinjonerna i mindre bitar och hacka löken. Skär baconet i strimlor och fräs tillsammans med svamp, lök och pressad vitlök i en stekpanna.
- Tillsätt färsen och stek tills den får fin färg. Blanda ner ädelost och grädde. Smaka av med salt och peppar.
- Skär broccolin i buketter och skiva stammen. Lägg broccolin i en ugnsfast form och häll på färsblandningen. Strö över den rivna osten.
- Gratinera ca 20 minuter i 200 graders varm ugn.
Gillar
Kommentarer
-
Tack😊
Den är både supergod och enkel att göra. Rekommenderas varmt👌🏻
-
Den kombon alltså...så gott.😋✌️
-
Eller hur Bella
Logga in för att skriva en kommentar.