Köttfärsgratäng med potatis
Idag bjurder vi på en enkel gratäng med köttfärs och potatis. Den är enkel att tillaga och passar stor som liten. Passa på att göra en stor gratäng, den är perfekt att ha som lunchlåda. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 6 portioner:
- 0.5 tsk Grovmalen svartpeppar
- 1 tsk Salt
- 0.5 msk Ancho chili (torkad, hackad)
- 0.5 msk Curry
- 1 msk Paprikapulver
- 1 mske Rökt paprikapulver
- 800 g Köttfärs blandfärs (50% nöt 50% gris)
- 800 g Potatis rå
- 2 st Lök gul,
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 1 msk Sojasås
- 2 msk Tomatpuré konc konserv
- 0.5 dl Chilisås glasflaska HEINZ
- 1 burk Tomater krossade konserv m lag
- 60 g Ost hårdost fett 28%
Gör så här:
- Finhacka löken och lägg i en stor gryta tillsammans med färs. Pressa ner vitlöken. Bryn tills vattnet är borta och färsen känns torr. Blanda ner tomatpuré och låt fräsa med någon minut.
- Tillsätt kryddor, soja, chilisås och krossade tomater. Låt småputtra 10 minuter.
- Skiva potatisen tunt. Lägg ett lager omlott underst i en form. Varva med köttfärsen, därefter ett nytt lager potatis o.s.v
- Toppa med riven ost och grädda 60 minuter i 175 graders värme. Täck med folie om osten får för mycket färg. Servera med en sallad.
Serveringstips
Med sallad
Gillar
Kommentarer
-
Låter jättegott! Ska testa i veckan.
-
Äää..lskar ugnsmat...så det kan man inte få för många recept av.
TACK Jessica. Ha det bäst 🙏✌️
-
Enkelt och gott! Hoppas ni gillar Lajken och Bella50😊
Logga in för att skriva en kommentar.