icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
11 november 2024 18:45
3

Köttfärsgratäng med potatis

f884493c-b040-4138-a89a-b8628a35fdeb.jpeg

Idag bjurder vi på en enkel gratäng med köttfärs och potatis. Den är enkel att tillaga och passar stor som liten. Passa på att göra en stor gratäng, den är perfekt att ha som lunchlåda. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.

Ingredienser till 6 portioner:

  • 0.5 tsk Grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk Salt
  • 0.5 msk Ancho chili (torkad, hackad)
  • 0.5 msk Curry
  • 1 msk Paprikapulver
  • 1 mske Rökt paprikapulver
  • 800 g Köttfärs blandfärs (50% nöt 50% gris)
  • 800 g Potatis rå
  • 2 st Lök gul,
  • 1 klyfta(or) Vitlök
  • 1 msk Sojasås
  • 2 msk Tomatpuré konc konserv
  • 0.5 dl Chilisås glasflaska HEINZ
  • 1 burk Tomater krossade konserv m lag
  • 60 g Ost hårdost fett 28%

 

Gör så här:

  1. Finhacka löken och lägg i en stor gryta tillsammans med färs. Pressa ner vitlöken. Bryn tills vattnet är borta och färsen känns torr. Blanda ner tomatpuré och låt fräsa med någon minut.
  2. Tillsätt kryddor, soja, chilisås och krossade tomater. Låt småputtra 10 minuter.
  3. Skiva potatisen tunt. Lägg ett lager omlott underst i en form. Varva med köttfärsen, därefter ett nytt lager potatis o.s.v
  4. Toppa med riven ost och grädda 60 minuter i 175 graders värme. Täck med folie om osten får för mycket färg. Servera med en sallad.

Serveringstips

Med sallad

Gillar

Kommentarer

  • 11 november 2024 18:49
    Lajken

    Låter jättegott! Ska testa i veckan.

  • 12 november 2024 08:46
    Bella50

    Äää..lskar ugnsmat...så det kan man inte få för många recept av.

    TACK Jessica.  Ha det bäst 🙏✌️

  • 12 november 2024 10:04

    Enkelt och gott! Hoppas ni gillar Lajken och Bella50😊

Logga in för att skriva en kommentar.