icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
25 april 2023 08:09
2

Köttfärsgratäng med spenat och fetaost

d8ed79cf-86ce-415a-a733-793e37d49043.jpg

Här kommer ett recept på en köttfärsgratäng med smak av spenat, oregano och fetaost. Den innehåller få kolhydrater och en hög andel fett vilket passar dig som äter enligt LCHF eller kolhydratreducerad kost. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:  

  • 1 krm Grovmalen svartpeppar

  • 1 tsk Salt

  • 1 msk Oregano

  • 1 dl Vatten

  • 400 g Köttfärs blandfärs (50% nöt 50% gris)

  • 1 st Lök gul,

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 200 g Spenat färsk

  • 150 g Fetaost fett 25%

  • 2 st Ägg konventionellt rått

  • 1 dl Kvarg färskost fett 1% Kesella lätt

Gör så här:

  1. Finhacka löken och lägg i ett stekjärn tillsammans med färs och pressad vitlök. Stek ca 15 min till färsen får lite färg.
  2. Vänd ner spenaten i färsen och stek ytterligare 5 minuter. Krydda med salt, svartpeppar och oregano.
  3. Lägg färsen i en gratängform. Smula över fetaosten.
  4. Vispa ihop ägg, kesella och vatten. Häll äggstanningen över färsen.
  5. Gratinera i 200 graders ugn ca 25 minuter.

Variationstips:

Blandfärsen kan bytas ut mot annan färs, även vegetariskt alternativ.

Serveringstips:

Med en blandad sallad.

Gillar

Kommentarer

  • 26 april 2023 08:22
    Bella50

    Ungefär så gör jag mina "Kajsa-måltider " då man tar vad man har....vilket oftast blir gratäng av nåt slag. Bästa sättet att ta vara på rester dessutom.

    Önskar dig allt gott Jessica yesheart

  • 26 april 2023 10:54

    Älskar man taget vad man haver måltider! Minimalt med svinn och blir oftast väldigt lyckat😁

    Önskar dig det samma🤗❤️

Logga in för att skriva en kommentar.