Köttfärsgratäng med spenat och fetaost
Här kommer ett recept på en köttfärsgratäng med smak av spenat, oregano och fetaost. Den innehåller få kolhydrater och en hög andel fett vilket passar dig som äter enligt LCHF eller kolhydratreducerad kost. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 1 tsk Salt
- 1 msk Oregano
- 1 dl Vatten
- 400 g Köttfärs blandfärs (50% nöt 50% gris)
- 1 st Lök gul,
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 200 g Spenat färsk
- 150 g Fetaost fett 25%
- 2 st Ägg konventionellt rått
- 1 dl Kvarg färskost fett 1% Kesella lätt
Gör så här:
- Finhacka löken och lägg i ett stekjärn tillsammans med färs och pressad vitlök. Stek ca 15 min till färsen får lite färg.
- Vänd ner spenaten i färsen och stek ytterligare 5 minuter. Krydda med salt, svartpeppar och oregano.
- Lägg färsen i en gratängform. Smula över fetaosten.
- Vispa ihop ägg, kesella och vatten. Häll äggstanningen över färsen.
- Gratinera i 200 graders ugn ca 25 minuter.
Variationstips:
Blandfärsen kan bytas ut mot annan färs, även vegetariskt alternativ.
Serveringstips:
Med en blandad sallad.
Gillar
Kommentarer
-
Ungefär så gör jag mina "Kajsa-måltider " då man tar vad man har....vilket oftast blir gratäng av nåt slag. Bästa sättet att ta vara på rester dessutom.
Önskar dig allt gott Jessica
-
Älskar man taget vad man haver måltider! Minimalt med svinn och blir oftast väldigt lyckat😁
Önskar dig det samma🤗❤️
Logga in för att skriva en kommentar.