Köttfärslåda med grönsaker
Här kommer ett recept på en köttfärslåda som även innehåller både grönsaker och ris. Färsen blandas med kokt ris, gärna från gårdagen och smaksätts med vitlök och andra kryddor. Grönsakerna skivas tunt och läggs ovanpå färsen som i sin tur toppas av ett lager med krossade tomater. En portion innehåller endast 340 kcal! Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 1 tsk Salt
- 1 msk Oregano
- 1 msk Fond, kött eller vegetarisk
- 1.5 dl Vatten
- 500 g Köttfärs blandfärs (50% nöt 50% gris)
- 1 st Aubergine
- 1 st Paprika grön
- 1 st Paprika röd
- 2 dl Ris långkornigt parboiled kokt
- 1 burk Tomater krossade konserv m lag
- 1 klyfta(or) Vitlök
Gör så här:
- Lägg färs, kokt kallt ris, oregano, salt, svartpeppar och pressad vitlök i en bunke. Blanda väl. Tryck därefter ut i en ugnsform 20x30 cm.
- Skala löken. Skiva aubergine, paprika och lök i tunna skivor. Fördela och lägg omlott över färsen.
- Bland ihop krossade tomater, fond och vatten i sen skål. Fördela tomatblandningen över grönsakerna. Ställ in i 225 graders varmluftsugn ca 30 minuter.
Variationstips
Blandfärsen kan bytas ut mot valfri färs så som vegetarisk, kyckling, lamm etc.
Gillar
Kommentarer
-
Mums vad gott det ser ut Jessica ...man äter verkligen "med ögat " och jag älskar "allt-i-ett-mat "
Ha det fint / Bella50
PS...ser inte mer än vitlök...men antar att det ska vara en gul lök också DS
Senast uppdaterad 24 januari 2023 07:54
-
TAck Bella!
Bra observarat, visst ska det även med en gul lök :) Uppdaterar receptet genast!
Logga in för att skriva en kommentar.